Cele două blocuri fac parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare termică.
„Cele două blocuri sunt parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare termică, finanțat prin fonduri europene, dar care, din păcate, a fost blocat de încăpățânarea fostei administrații de a folosi o soluție tehnică neadecvată și subdimensionată ca preț. Astfel, deși contractele de finanțare au fost semnate în 2019, iar reabilitarea termică a acestor blocuri a fost scoasă la licitație chiar și de cinci sau șase ori, niciun constructor nu s-a prezentat la aceste licitații. Împreună cu ADR am reușit să agreăm o nouă soluție tehnică, prețurile au fost ajustate astfel încât ele să reflecte realitatea din piață și, iată, am reușit să deblocăm aceste două proiecte care intră acum în execuție. De aceste proiecte vor beneficia aproape 200 de familii care locuiesc în cele două imobile”, a declarat, joi, viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău.
Potrivit acestuia, municipalitatea mai are în procedură de licitație încă nouă blocuri, iar alte 11 sunt în faza de obținere a Autorizației de Construire, urmând ca ulterior execuția lucrărilor să fie scoasă la licitație. Intenția edililor este ca până la finele anului viitor toate aceste imobile să fie reabilitate termic.
Contractul obiectivului de investiții „Reabilitare termică imobil str. Arieș nr. 20” a fost încheiat cu firma Alex – Dia Construct SRL și are o valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei, fără TVA. Durata lucrărilor este de zece luni.
Al doilea contract, „Reabilitare termică imobil Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A” a fost încheiat cu firma SC Corida 89 Construct SRL și are o valoare de 1.940.465,83 de lei, fără TVA. Durata lucrărilor este de opt luni.
Ambele contracte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Pe aceeași temă:
Eșec după eșec la licitațiile pentru reabilitarea termică din fonduri UE a blocurilor din Timișoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!