Daniela Georgeta Cătăneţ, manager la Casa Ronald McDonald Timișoara, a precizat că așezământul este o fundație de utilitate publică potrivit Hotărârii de Guvern 767 din 2018.
Casa Ronald McDonald din Timișoara sărbătorește 15 ani de când și-a deschis porțile și este a doua casă pentru familiile din afara orașului ai căror copii au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.
„Dincolo de prezența fizică a Casei, sunt 15 ani în care am cunoscut părinți care au trecut prin momente dificile și le-am ascultat poveștile de viață din care am înțeles ce înseamnă normalitatea unei familii după aflarea diagnosticului celui mic. Alături de oameni și companii care investesc în bine, dăruind am fost alături miilor de părinți care ne-au trecut pragul Casei, astfel aceștia au reușit să își canalizeze toată atenția către micii pacienți, fiind parte din procesul de vindecare în lupta cu boala”, a transmis Daniela Georgeta Cătăneţ, manager la Casa Ronald McDonald Timișoara.
În cei 15 ani, Casa a fost acasă pentru 5.629 familii. În total i-au trecut pragul 10.670 de persoane. De la deschidere până în prezent a oferit 45.000 nopți de cazare și zile de liniște pentru părinții copiilor bolnavi.
„Pe lângă sprijinul fizic, părinții copiilor bolnavi au nevoie de sprijin psihologic pentru a înțelege și diminua temerile, astfel reușesc să fie supereroi pentru copiii lor, oferindu-le iubire și încrederea că vor învinge împreună boala și vor pleca acasă sănătoși. În acest sens, în 2022 am obținut acreditarea ca furnizor de servicii sociale și licența de funcționare provizorie pentru Centrul de suport pentru situații de urgență/criză Ronald McDonald Timișoara. Centrul oferă servicii de suport, precum: consiliere socială, psihologică, consiliere spirituală pentru adulți, sunt realizate activități de grup și sunt asigurate servicii de cazare temporară părinților pe durata spitalizării copiilor”, a mai precizat Daniela Georgeta Cătăneţ, manager la Casa Ronald McDonald Timișoara.
Anul acesta, a fost obținută licențierea definitivă, iar serviciile de consiliere oferite prin intermediul specialiștilor Centrului au fost extinse și către părinții copiilor spitalizați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara. De asemenea, au fost demarate o serie de colaborări și în comunitatea locală cu scopul de a veni în sprijinul părinților ai căror copii urmează tratamente îndelungate.
„În ultimii 15 ani, alături de voi, am reușit să extindem sprijinul nostru și către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, susținând activitatea cadrelor medicale. De la achiziția de consumabile și echipamente necesare desfășurării activității medicale până la construirea unui lift exterior pentru secția de hematologie, valoarea cumulată a tuturor sponsorizărilor din acești ani depășește suma de 400.000 lei. Numărul copiilor care au beneficiat de susținerea noastră depășește 138.000, mici pacienți care au avut nevoie de tratamente și servicii de spitalizare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara”, a mai adăugat Daniela Georgeta Cătăneţ, manager la Casa Ronald McDonald Timișoara.
Puteți vedea AICI raportul pe anul 2022 al Casei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!