Nouă săptămâni a durat Concursul Național de Educație Ecologică Școala Zero Waste, ediția 2017, organizat de EcoStuff România. Școlile care au participat la acest concurs au organizat ateliere de reciclare creativă, dar și alte acțiuni eco.
„Ediția 2017 a concursului a pus accent pe conceptul „think global, act local”, iar activitățile cu număr mare de puncte vizau acțiuni complexe, de la găsirea de soluții pe care le pot aplica fiecare dintre elevii participanți pentru a-și reduce amprenta de carbon, înțelegerea conceptului „butterfly effect” și efectele globale pe care le au poluarea și defrișările masive, până la găsirea și implementarea de soluții pentru a nu genera deșeuri”, a spus Radu Rusu – EcoStuff România.
Cei 20.517 elevi direct înscriși în competiție au realizat 93 de acțiuni de curățenie și 65 de acțiuni de plantare. Au fost sădiți peste 10.000 de puieți de arbori forestieri și pomi fructiferi. Au fost recuperate 28 de tone de plastic, 100 de tone de hârtie și carton, 2,8 tone aluminiu și 11,8 tone deee-uri.
Câștigătorii concursului Școala Zero Waste sunt:
Premiul I și Trofeul „Școala Zero Waste” 2017 – Tablă interactivă și videoproiector – Școala Gimnazială „Ion I. Graure”, Bălteni, Județul Olt
Premiul II – Calculator și imprimantă multifuncțională – Liceul Tehnologic Turceni, Județul Gorj
Premiul III – Videoproiector – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Craiova, Județul Dolj
Au primit premii și cei mai dedicați și implicați elevi din primele 10 școli clasate. Printre aceștia se numără și elevi de la Liceul Teoretic Special „Iris” din Timișoara. Aceștia, împreună cu profesorul coordonator, vor participa în perioada 23 – 27 August la Tabăra „Zero Waste Summer Camp” organizată în județul Arad. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2017 a concursului.
„Școala Zero Waste este un concurs de educație ecologică destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în joc. Ajuns la a 5-a ediție, s-au implicat în competiția din acest an 205 de școli din 36 de județe și din București”, a spus Radu Rusu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!