Deși reprezentanții primăriei nu și-au propus să încerce să atragă bani europeni pentru atâtea blocuri, edilul-șef susține că au fost depuse contracte pentru peste 100 de imobile. Se merge acum spre 150, dacă vor fi suficiente fonduri.
„Am depășit deja 100 de blocuri, la acest nivel am ajuns. Noi ne-am propus să atragem fonduri pentru 100 de blocuri, am decis ieri să ridic ștacheta și ne vom pregăti pentru cel puțin 150 de blocuri. Dacă vom reuși, vom merge până la 200 chiar. Nu depinde numai de noi, o să vedem ce fonduri vor fi disponibile”, ne-a declarat primarul.
Potrivit edilului-șef, pe măsură ce există contractele făcute pentru câte un grup de blocuri, se dă drumul la licitația pentru proiectare. Se va intra pe teren abia de anul viitor însă.
„Sunt în diverse stadii, pentru că noi pe măsură ce avem câte un grup de blocuri, dăm imediat la licitație pentru proiectare. Nu cred că lucrările efective vor începe înainte de primăvara lui 2018, acesta este termenul realist despre care pot sa discut”, ne-a mai spus Robu.
În Timișoara au fost reabilitate 50 de blocuri prin Programul Operațional Sectorial 2007-2013, municipalitatea reușind să ducă la bun sfârșit cinci proiecte pe fonduri europene, în valoare de 44 de milioane de lei. Pentru fiecare bloc în parte, UE a acoperit 60% din valoarea lucrărilor, iar 40% s-au împărțit între asociația de proprietari și primărie. Locatarii trebuiau să contribuie în funcție de venituri: de la 10% până la 30%, restul până la 40% fiind acoperit de municipalitate.
Timișorenii care au beneficiat de bani europeni pentru anveloparea termică a blocurilor plătesc și o taxă de reabilitare termică, instituită de consilierii locali.
Articole pe aceeași temă:
Timisoreni, grabiti-va daca vreti sa va reabilitati blocurile cu bani de la UE!
Citiți principiile noastre de moderare aici!