Retroparada Primăverii, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în lumea pasionaților de mașini de epocă, revine la Timișoara. Acesta se va desfășura în data de 22 aprilie, de la ora 10, în Piața Unirii.
Retromobil Club România, cea mai importantă asociație de profil din țară, va aduce laolaltă peste 100 de mașini din diverse perioade istorice, care vor putea fi admirate în întreaga lor splendoare. Majoritatea mașinilor expuse aparțin colecționarilor din Timiș, dar vor fi prezenți și colecționari din Hunedoara, Caraș Severin sau chiar din Serbia.
Retromobil Club România a fost înființat în urmă cu 25 de ani de către 21 de pasionați de vehicule istorice, iar în prezent a ajuns să numere peste 3.700 de membri. Misiunea clubului este de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, prin restaurarea și întreținerea vehiculelor istorice.
De asemenea, clubul oferă sprijin tuturor celor care doresc să inițieze un proiect de prezervare a unui autovehicul istoric. Pe lângă aceasta, prin fiecare eveniment organizat, Retromobil Club România realizează un demers cultural educativ, prin care încurajează păstrarea în stare optimă a vehiculelor istorice.
„Construit după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezență obișnuită pe scena automobilismului românesc fiind, păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani, când România s-a înscris în topul primelor 10 țări din Europa ce au introdus automobilul, fiind, totodată, cea a șasea țară din lume în care s-au organizat primele curse de automobile (1904)”, transmit cei de la Retromobil Club România.
Ca la edițiile anterioare, accesul la Retroparada Primăverii este gratuit.
Trimite articolul
XAre șoc parada…
Simulacru, imitație naivă de ,,Paradă”… Am văzut în Pforzheim (Germania) PARADĂ adevărată !!! Mașini peste 100 ani cu roți din lemn și volam tip ,,manivelă” !!! O regulă de bază era să VINĂ PE ROȚI din localitățile de baștină, sute de km !!! Nu pot uita defilarea pe un bulevard, șoferii și doamnele fiind îmbrăcați în costume de epocă !!! Nici măcar să imităm nu suntem în stare…😓
-
Da! Se poate sa nu știm nici sa copiem, dar este un început de la care putem evolua.
Pentru ce spui tu, este nevoie de capital financiar si de timp, aflate mereu in deficit pe-aceste meleaguri, in care “sporul” muncii este prins într-un ambuteiaj legislativ, născut sa legitimeze furtul cu acte-in regula si plagiatul ca instrument de proprie promovare a intereselor pecuniare. -
Poate nu avem chiar banii lor? Zic si eu.