O nouă acțiune de curățenie a fost desfășurată zilele acestea în cartierul Kuncz, unde timișorenii continuă să arunce gunoaie pe domeniul public. Reprezentanții primăriei speră, că dacă vor monta mai multe camere video în zonă, oamenii se vor speria de eventualele amenzi și vor renunța la acest obicei.
„În Kuncz am ridicat 110 tone de deșeuri ilegale. Mai avem rampe clandestine acolo. Ne va costa acțiunea 200.000 de lei și, bineînțeles, vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane”, a declarat, marți, primarul Timișoarei.
Potrivit edilului, de vină sunt și diverse firme neautorizate care ridică gunoiul de la timișoreni în schimbul unor sume de bani. El a făcut un apel la oameni să nu mai contracteze astfel de societăți.
„Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Și dacă o faceți să nu vă mirați că vă și amendăm”, a conchis Dominic Fritz.
Vă reamintim, locuitorii din Kuncz s-au plâns recent și de poluarea produsă de gunoaiele abandonate și arse pe spațiile verzi.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XBAi domnule primar Fritz, daca avem resturi gen saltele, geamuri reinlocuite, usi etcccc, unde le putem sa le aruncam contra cost? Ca retim a inchis centrele unde puteai arunca 1mc de om. Daca pui ceva de volum langa tomberon nu il ia nimeni. Deci, ce optiuni avem ca sa putem tine curatenia?
-
Pe TORONTALULUI, la centru RETIM. Sau la celelalte centre. Eu acolo duc. E asa de greu? Si se preiau GRATUIT, doar trebuie duse acolo.
-
Pe Torontal e inchis de minim 1 an. Eu cred ca esti pe langa la acest subiect.
-
@george Nu se preia sticla, moloz, lemne gen mobila, saltele etc. Astia vor doar din alea frumos reciclabile gen metal
-
Saptamana trecuta am dus EU o saltea, cu masina. Despre ce dormiti, atat tu cat si CRISTIAN?
-
-
-
In Germania autoritatile realizeaza paltforme ( betonate) la limita oraselor pentru colectarea tuturor tipurilor de deseuri, DOAR SA FIE SELECTIONATE ( plastic, metal, moloz, chiar si azbest de poate duce), le ia si neselectate dar contra cost. Parca la noi nu se vrea ..
-
in care Germania? in aia de Est desi numai exista? ai dreptul la un container de 14m cubi /an ..dar asta pentru mobilier..si etc …nu resturi din constructii
-
-
bai Cristian? De ce minti? Sunt 4 centre in oras unde poti duce gratuit molozul, saltelele, TV-urile. Ala de sub pod din sagului nu este inchis, s-a mutat doar pe str. Chisodei parca. Si vreau sa mai spun pentru cei care arunca gunoiul la pubele: turtiti ambalajele, goliti apa din PET-uri, puneti capacul la pubele ca vin mustele sau cand ploua se umplu de apa. Si pubela galbena este pentru plastic, PET-uri turtite si hartie, nu pentru haine vechi, etc. Guvernantii ar face bine sa puna odata garantie pe sticle si doze, dar de la 1 leu in sus, nu in jos.
-
Bai Cornele, enumera cele 4 centre sa le stim toti.
-
Pentru idiotii ce nu stiu o cautare pe GOOGLE: “• Deșeuri vegetale: 3 mc/persoană /lună
• Deșeuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoană/lună
• Deșeuri rezultate din construcții și demolări: 1 mc/persoană/lunăAdresele și orarele obișnuite punctelor de colectare :
Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Calea Moșniței, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Str. A Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )Câteva reguli de funcționare ale acestor centre sunt:
1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
3. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică. Sacii care vor conține deșeurilor menționate anterior nu vor fi primiți de centre.”
-
-
-
Eu am depus acum o lună și ceva 5 saci de moloz la punctul de colectare de pe Avram imbroane
Într-o săptămână gunoiul e la loc. Nu asta e solutia
-
Cu asa calcule, sper ca sunteti maxim un manipulant marfa, ca altfel mi-e mila de oamenii ce depind de functia ocupata de dvs. Gunoiul asta s-a adunat in de a lungul anilor Ciuhandisti si Robisti, peste 15 ani. Gunoaiele astea sunt adunate de pe vremea cand au inceput sa construiasca zona noua rezidentiala de pe Campului, in Kunkz nu ai nici o casa noua sau proaspat renovata. In “groapa” respectiva arunca gunoi toata lumea, nu doar cei din kunkz. Ce-i drept, e asa bine sa nu se mai simta mirosul de cauciuc ars seara, sa iti poti aerisi casa in sfarsit.
-
Toni nu vreau sa fiu răutăcios ca și tine dar probabil ca tu ești un birocrați rupt de realitate dar oameni din kuntz mai precis de pe str zefirului dacă ai auzit de ea trăiesc din debarasare curților a subsolurilor de deșeuri cât și din transportul molozului de la diferite persoane moloz rezultat din amenajarea locuințelor. Ei ridica deșeurile și unde crezi na le duc pe terenul viran de pe Zefirului ca nu o sa plătească să-l depoziteze la retim
-
Ba da, locuiesc la 2 de strada respectiva, de aproximativ 30 de ani. Pai asta spuneam si eu in comentariul de mai sus, gunoaiele alea nu sunt de la noi din zona ci sunt aduse aici, si nu doar de salahorii din zona. Gunoaiele sunt arse in locul respectiv din perioada anilor 90. Foarte multe s-au adunat cand s-a construit cartierul rezidential de langa, si cand s-a desfiintat romtelecomul, ca au napustit vecinii(nu doar vecinii) si au golit ambele depozite in 3 zile. Sunt 2 solutii simple de aplicat, mult mai iefine decat cele propuse de PTM. 1 ar putea angaja chiar pe salahorii din kunkz care lucreaza ieftin sa coleteze gunoiul respectiv si sa’l depuna la un centru. 2 Facuta o campanie de informare periodica despre reciclare. Daca au reusit sa ii obinuiasca pe vecinii nostri sa puna hartia plasticul si aluminiul in punga galbena, vor reusi sa ii mobilizeze si cu partea asta. Si nu, nu sunt un birocrat, sunt intermediar, cam tot pe acolo bat oricum, aveti o bere ca m-ati nimerit haha
-
N-am citit articolu. Despre ce e vorba?
-
-
-
Fritz ai uitat sa-i culturalizezi? Ai promis ca le faci centru cultural. Sa nu uiti si de catzei!
-
Ia mai citeste o DATA stirea despre Centrul Cultural!!! Vezi ca proiectul a fost anuntat de catre cel al carui dos ti-a lasat maro pe limba.
-
Mai relax sa nu-ti puste vreo vena. Eu zic sa mai citesti tu ca se vede ca nu esti prea citit. Si cred ca s-a prins lumea cine-i lingaul de fapt. https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/primaria-duce-cultura-in-kuncz-dar-ce-facem-cu-civilizatia-un-centru-pe-bani-europeni-inima-unui-proiect-integral-1389089/
-
Eu cred ca amandoi sunteti lingai dar oricum robu e un bou mai mare.
Prima data, schimbati niste sefi pe la politie si judecatorii, apoi aplicata legea si apoi centru de integrare.-
Va sta nea Robu ca un ghimpe in coasta… altfel nu l-ati pomenii in permanenta, chiar si cand nu se discuta de el. Muriti de ciuda ca Fritz ii un incompetent mincinos si nu va putea fi niciodata comparat cu nea Robu.
-
-
-
-
la centrul cultural urmeaza sa fie indoctrinati cu povesti despre LGTBQ, globalism, sex, ura rasiala si incalzire globala…astia sunt generatia care vor impinge in prpastie normalitatea, dusa cu grija pe marginea prapastiei de imbecilii ultimilor 30-50 de ani.
-
Sau nu, nu stiu in cate centre culturale ai fost tu pana acum, dar in nici un caz nu asta se preda :)) . In centrul cultural, vor invata limbi straine, vor fi ajutati cu programul de scoala, vor primi educatie artistica (instrumente muzicale, lectii de dans, samd.) vor fi invatati sa foloseasca calculatorul in scopuri profesionale, vor invata despre interculturalitate (stii tu, cultura tiganeasca, ungureasca, sarbeasca, romana, bulgara) vor invata despre toleranta si rationament. Toate aceste lucruri vor deschide noi orizonturi pentru copiii si familile defavorizate. Te pot asigura ca in centrele culturale din Timisoara nu vei avea parte de cele mentionate mai sus de tine. Lucrurile mentionate de tine le vei gasi in ong-uri activiste pentru drepturile omului si alte porcarii de genu, dar nu in centre culurale.
-
Asta e viata. Cine sta acolo stie ca niciodata nu se schimba.
Turistul german cel tarziu in 4 ani se duce de unde a venit iar noi ramanem!
Pai simplu… dublati sau triplati numarul centrelor de colectare. Iar aceste centre de colectare sa primeasca orice fel de deseu. Puteti pune si o taxa modica de 10-20 lei pe mc de deseu. Deseurile sa fie duse de catre cetatean impartit deja pe categorii.
Oricum de mari poluatori nu va luati, tot ala mic care isi renoveaza o baie la 25 de ani o sa primeasca amenda!
Repet ca papagalu’, poate aude odata cineva: atata timp cat deseurile (TOATE, nu PET-urile) nu au valoare adaugata pe care s-o poti recupera la predarea ambalajului sau produsului uzat la un centru de colectare a deseurilor, situatia se va repeta. Si nu e treaba autoritatilor sa faca curatenie, autoritatile trebuie sa creeze cadrul legal pentru ca astfel de situatii sa nu se intample, pentru ca bizonul sa nu vrea sa-si arunce gunoiul la intamplare pentru ca vrea sa-si putea recupera banii blocati, iar cel care gaseste gunoi abandonat aiurea sa se bucure ca l-a gasit si in felul asta poate castiga niste bani.
-
@papagalu Ce garantie visezi? Cam cate ambalaje crezi tu ca ar trebuii sa duci ca sa merite? Am o tona de metal sau plastic din senin? Ca altfel pentru 5-10-20-30 RON e absolut inutil
-
Traim in era digitala si a codurilor de bare, coduri aplicate pe fiecare produs vandut. Fiecare produs poate avea definita astfel o lista a materialelor componente si cantitatea fiecarui material in parte, iar aceasta informatie se poate “incarca” in contul cumparatorului creat special in acest sens asemanator identitatii pe care fiecare o avem deja la finante, evidenta populatiei, etc. La casa esti identificat automat prin cardul bancar cu care platesti, moment in care materialele reciclabile iti sunt incarcate in cont iar contravaloarea lor iti este retinuta. Este apoi grija ta, a cumparatorului, sa pastrezi ambalajele, sa nu arunci salteaua sub pod in piata de fan, sa nu lasi aragazul vechi in strada ca “se bucura cineva de el” si le pastrezi pentru momentul in care vrei sa le schimbi, moment in care le predai la locul pregatit pentru asta. Pentru ca deja exista tone de astfel de materiale aruncate aiurea, poti recupera deja mai mult decat cantitatea pe care o ai in cont si sa-ti recuperezi astfel banii imediat, nu peste 10 ani cat ar fi de ex. durata de viata a unui aragaz, iar atunci cand schimbi totusi electrocasnicul liber de “sarcini” ai bucuria de a preda automat ceva la schimb iar astfel iti pastrezi sau iti usurezi sarcina noua. Desigur sunt multe detalii care trebuie puse la punct si sunt convins ca pot fi gasite multe minusuri la teoria mea, dar la fel de sigur sunt ca se pot gasi si solutii la orice eventuala problema. Trebuie doar sa se vrea. Iar apoi, vom merge bucurosi la actiuni voluntare de adunare a gunoiului pentru ca pe de-oparte stim ca gramada de gunoi nu se reface a doua zi iar pe de-alta parte actiunea de voluntariat iti poate aduce beneficii financiare directe.
-
-
Eu te aud papagalule eu te aud 🙁 … Cum facem sa te auda mai multa lume? 🙁
-
Da, multam de sustinere, ma gandesc si eu la cum poate fi auzita solutia intr-o societate in care initiativa care “costa” iti garanteaza injurii, masina zgariata si geamuri sparte
-
Pune frate 10 000 lei amenda pt un cos de mizerie aruncat pe domeniul public si 1000 lei pt un muc de tigara, o hartie, 1 sticla sa vezi atunci curatenie si bani pt adunat gunoaie.
-
Si concursuri de aruncat gunoiul cand nu se uita nimeni.
Domnule Slitz, altceva in afara de a va plange nu stiti? Deja pe mine m-ai exasperat. Parca esti o muiere. Te porti ca un cersetor.
In Timisoara de ce nu se aplica legea, macar ca si la Bucuresti. Mijlocul de transport folosit la comiterea unei infractiuni se confisca. La Bucuresti cum au putut sa confiste masinile din care se arunca gunoi? Si sa luati odata rablele de pe domeniul public. Masina fara asigurare, ITP sau impozit platit = ridicata. Nu ai bani sa o intretii, pune-o in curte la cineva, vinde-o la fier vechi si vaucerul de rabla cu 400 euro, dar nu ocupi domeniul public.
-
Dupa ce le confisti ce faci cu ele? Cui mai poti vinde cai si carute decat altora fix la fel? Cu masinile ar fi OK, si direct casate, fara asteptare.
Dati-le foc la temperaturi foarte mari, folositi filtre ca sa nu poluati si incalziti orasul cu energia astfel creata.
Asa numai trebuie sa transportati 100 de tone de gunoi. Asa ce credeti ca se intampla cu ele? Le ingroapa contra cost si apoi stau in pamant 50-100 de ani in gropi “ecologice” si descopera – asa cum au facut-o deja – ca nu s-au descompus.
Deci haideti sa nu ne mai prefacem: solutii exista dar daca nu iese banu mai bine dati vina pe om.
Asa si cu mega afacerea masti si vaccinuri inutile la final de pandemie. Asa si cu protocoalele din spitale ascultate orbeste de eroi fara creier sau trepanati dar platiti regeste. Firme private fac vaccinuri ce pot fi si arme biologice orientate impotriva unui anumit popor si vreti sa va imbogatim pe voi cei ce ati luat comisioane pe sanatatea noastra si a copiilor nostri. Atentie, nu vorbesc la plural ci doar in numele familiei mele.
A da… sa nu va asteptati sa va fac eu selectarea gunoiului ca nu sunt sluga voastra. Daca vreti lucrurile de pret din gunoi, trebuie sa puneti labutele la treaba.
-
solutie simpla pt oameni simpli 🙁
In primul rand, nu iti arunca salteaua in camp. In al2lea rand daca nu crezi in covid, te asteptam la spital ca voluntar. Chiar e nevoie si nu doar in Timisoara. Apoi, e relativ clar ca esti dus cu pluta cu prostiile tale cu arme biologice si in final, daca traiesti intr-o societate si regula pe care o alege este sa sortam gunoaiele ca sa ajunga la filtrele tale de 50.000 de euro bucata, atunci sortam gunoaiele sau luam amenda sau ne luam frumos si plecam in alta zona din tara sau lume, unde e mai greu cu civilizatia si unde sa te simti mai ca acasa. O sa te las pe tine sa iti incalzesti casa cu gunoi si astept sa imi povestesti aici in reply cum a mers.
49k de euro? bah tu iti bati joc de noi …10 litri de benzina si dai foc ….sau un buldozer si niveleaza cu pamant …nu fute 40.000 de euro aiurea
pai rezolvarea e simpla puneti containere in diferite zone ale orasului si acolo lumea o sa arunce toate mizeriile, simplu si asa nu mai arunca nimeni te miri pe unde
Incet,incet vom avea in scaunul de primar al Timisoarei un individ priceput la toate, de la gunoaie la buget. Parca incepe sa semene cu un alt mare edil pe nume orbu.
Cum naiba …ca astazi am vazut ca oamenii sunt tot acolo…
Lasand prostiile la o parte, nu pot indivizii aia fara loc de munca si pe ajutor social sa fie rugati legal sa ajute la parcuri si la toata zona Kuncz sa fie refacuta si curatata? Poate fug din oras daca ii punem la munca…
Am luat de la retim un container.Platit,tot tacamul.Pana sa imi pun gunoiul din constructii in el mi l-au umplut cei din blocurile de langa :))
Bah lasa-ma da ce is cu preturile astea?? 200.000 de lei pentru 110 tone! Le-au platit greutatea in cocaina???
Am debarasat curtea cu o firma cu 500 de lei masina de 3 tone de deseuri reciclabile, nu moloz. Pai matematic la 110 tone ma costa sub 20.000 lei! Iarasi furt din buget! Am crezut ca terminam cu sifonatul pnlist al banului public! Dar am uitat ca angajatii din primarie, firmele cu contracte sunt tot a lui robu si pnl!
-
Gunoiul tau a ajuns in Kuncz, si acum arde. De aia a fost asa de ieftin.
asa multi tigani is in Kuncz? 100 tone ?