Consiliul local a aprobat, în ședința de marți, acordarea de burse pentru elevii din unitățile școlare din Timișoara, pentru anul 2021, conform propunerilor primite din partea unităților de învățământ.
Există patru tipuri de burse: de performanță, de merit, de studiu și sociale. Sunt câte o sută de lei pe lună pentru cele de performanță, merit și studiu și 140 de lei pe lună pentru bursele sociale. Primele trei sunt acordate pe perioada anului școlar – nouă luni, iar cele sociale pe tot parcursul anului și se acordă tuturor elevilor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.
Din bugetul local s-au alocat 13.769.500 lei de lei pentru bursele școlare, din care suma de 1.209.000 lei a fost utilizată pentru plata burselor restante din anul 2020.
„Rezultă așadar, suma de 12.106.500 lei pentru bursele școlare pentru anul 2021, repartizată din sume defalcate din TVA și suma de 454.000 aprobată de consiliul local, în vederea majorării cuantumului burselor sociale acordate elevilor cu suma de 40 lei/bursă”, transmit reprezentanții PMT.
Banii sunt suficienți pentru acordarea integrală a burselor. Dacă anii trecuți, suma era insuficientă, în acest an, vor primi burse toți elevii care au acest drept.
„Dat fiind faptul că suma alocată în buget este suficientă pentru acoperirea necesarului de burse solicitate, s-a votat acordarea integrală a burselor sociale (bolnavi, orfani și pentru cei cu venituri foarte mici), a burselor de studiu, a burselor de performanță și a burselor de merit pentru fiecare unitate de învățământ. Acordarea integrală înseamnă că, spre deosebire de anii trecuți când suma totală era insuficientă, vor primi burse toți elevii care au acest drept, conform listelor transmise de unitățile de învățământ”, mai spun reprezentanții primăriei.
În total, 13.137 de burse, cu o valoare totală de 12.106.500 de lei vor fi acordate în acest an.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XPoate ar trebui schimbata putin legea, e cam mic plafonul mediei de 8,50, sunt foarte multi elevi care au media peste 8,50. Poate daca s-ar da bursa de la media 9 si s-ar face si o diferenta de valoare intre media 10 curat si celelalte, poate ar ajunge si banii de burse. Nu mi se pare corect ca un elev cu media 10 sa primeasca aceeasi bursa ca si un elev cu media 8,50 (fiica mea amunci foarte mult ca sa obtina media 10 si a primit aceeasi suma ca si 3/4 din clasa care au avut peste 8,50, ea fiind singura cu media 10).
-
Ceea ce se vrea prin aceste burse este sa se previna abandonul scolar. In privinta performantei nu prea sunt stipulate foarte bine procedurile. Nu este incurajata performanta ci dimpotriva se egalizeaza elevii.La scoala marje largi pe cand minte ingusta de fritz aproba la bursa de performanta merit si de studiu aceleasi suma.Fritzulescu degeaba a stat afara ca are abordare comunista de egalizare gen dragnea , olguta si tot neamul lor. Vreti performanta trebuie sa plecam din tara, daca nu vom fi mediocri ca fritz si company.Robule unde esti ca astia sunt mai slabi ca tine.
Sunt bani care ii primesc copiii, acuma ce facem noi “” trebuie medie mai mare “” cică 9!!! Nu o obliga nimeni sa ia bursa””” copil de media 10″””Bravo copilului de nota 10.Dar mamei nu!! Au dreptul toți copii la burse care au peste 8,50!! Bravo lor!!!
-
Titus Adelina trebuie stabilit foarte clar ce vrea societatea. Daca vrem performanta si sa ridicam un pic capul in lume incurajam performanta, munca , cinstea.Ceea ce se intampla ii balcanism. Si uite asa radacina tuturor celor necuvenite pleaca din copilarie. Dar surprinderea mea este ca aceasta abordare este incurajata de fritulescu. Ca abordarea suntem in anul 1986. Egalizam totul. Mai bine stateam cu psd ul decat cu neocomunistii astia . De fapt nemtii, francezii abia asteapta sa fim mediocri pentru a fi slugile lor.
La Moisil nu s-au acordat burse de performanta !!! Nimic! Iar cele de merit au fost doar 175 lei pe primul semestru. Incredibil !!!