În ciuda tuturor protestelor, Consiliul Local Timişoara a adoptat, în primăvara acestui an, la iniţiativa primarului, o hotărâre care prevede mutarea Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal de pe strada Mărăşeşti şi a Policlinicii nr. 3, care funcţionează într-un imobil retrocedat de pe strada Sfânta Rozalia (Mugurilor), într-un cămin cu patru etaje al Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu” de pe strada Daliei. Hotărârea a fost aprobată atunci cu un amendament, şi anume ca imobilul din Complexul Studenţesc să fie amenajat la standardele impuse de legislaţia în vigoare, să fie obținute toate avizele necesare şi abia apoi să aibă loc mutarea.
Conducerea Clinicii de Dermato-Venerologie a respins mutarea şi a iniţiat proteste, şeful secţiei, profesorul Caius Solovan, motivând în principal faptul că s-au făcut investiţii în actualul sediu din centrul oraşului şi că imobilul din Complex este necorespunzător funcţionării unei clinicii universitare, dar transferul activităţii medicale a fost aprobat.
Primarul Nicolae Robu afirma atunci că în noul sediu vor fi oferite condiţii mai bune pentru pacienţi şi medici şi că se va aloca „atât cât trebuie pentru a amenaja clădirea în acord cu cerinţele medicale”. Conducerea primăriei ar vrea ca în imobilul de pe strada Mărăşeşti în care funcţionează încă Dermatologia să fie centre culturale străine, consulate şi un centru pentru tineret.
În ce stadiu ne aflăm astăzi, la circa jumătate de an de la adoptarea hotărârii de consiliu privind mutarea? Se pregăteşte lansarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care să reabiliteze căminul de pe Daliei, lucrare estimată la aproximativ 2,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.
„Au fost făcute expertiza şi proiectul tehnic, predate în întregime, urmează să punem documentaţia pe SEAP, unde se aşteaptă ofertele pentru reabilitare. Renovarea costă cam 2,5 milioane de euro, este un proiect mare. Proiectul tehnic şi expertiza ne-au costat cam 80.000 de lei. În baza proiectului tehnic şi a parametrilor daţi de proiectant, am lansat documentaţia pentru atribuire şi va fi publicată pe SEAP în perioada imediat următoare, urmând toţi paşii din sistemul electronic. La parter şi la etajul 1 va fi amenajată Policlinica nr. 3, de pe strada Rozaliei, din clădirea revendicată unde stăm cu chirie, iar la etajele 2, 3 si 4, dar şi cotă parte din etajul 1 va fi Clinica de Dermatologie. Acolo problema este de reabilitare şi de punere în siguranţă a clădirii, pentru că aceste costuri mari sunt şi pentru structură. Este o lucrare care durează luni de zile, sperăm că la anul, printr-un efort, din resursele financiare ale primăriei, va fi gata”, a explicat Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale a Primăriei Timişoara.
Asta înseamnă că trebuie prevăzuţi bani în bugetul pe anul 2014 pentru aceste amenajări şi că va mai dura ceva timp până se va produce mutarea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!