După Sânnicolau Mare, “Worschkoschtprob” se mută în acest an la Lugoj. Concursul va avea loc joi, 31 ianuarie, la ora 12, la Restaurantul Royal din municipiul de pe Timiş.
Şi la această ediţie a „Degustării Cârnaţilor Bănăţeni” vor fi, ca de obicei, două secţiuni de concurs: una pentru producătorii privaţi şi una destinată firmelor producătoare de mezeluri. Redacţia Banater Zeitung a primit deja mostrele de cârnaţi. “Apreciem că la eveniment vor fi prezenţi peste 20 de producători particulari de cârnaţi. De asemenea, sunt înscrise cinci firme lugojene”, am aflat de la Raluca Nelepcu, secretar de redacţie în cadrul Banater Zeitung, organizator al evenimentului.
Intrarea la “Degustarea cârnaţilor bănăţeni” se va face pe baza abonamentului la ziarul german “Allgemeine Deutsche Zeitung / Banater Zeitung” sau pe bază de invitaţie, care nu poate fi cumpărată. Ediţia precedentă a manifestării s-a desfăşurat în oraşul Sânnicolau Mare, după ce, până în 2011, toate edițiile au avut loc exclusiv la Timișoara.
„Worschtkoschtprob” are o tradiție de decenii, fiind iniţiată de redactorii ziarului „Neue Banater Zeitung” (NBZ), sub conducerea redactorului-şef Nikolaus Berwanger. Până în 1989, era o manifestare privată şi uşor subversivă, desfăşurată în interiorul redacţiei, unde cititorii aduceau mostre de cârnaţi făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată doar în NBZ, manifestarea fiind un bun prilej de strângere a relaţiilor dintre redactori şi cititori. Cu 18 de ani în urmă, „Banater Zeitung” a decis să organizeze un eveniment public, mizând pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!