Anul acesta, Serbările Timișoreana au însemnat 10 zile de poveste. Artiști de renume internațional, cântăreți cu sufletul timișorean, meșteri iscusiți și bucătari de seamă au fost bucuria timișorenilor. Mai mult, pentru a descoperi locul de unde a pornit totul, oaspeții au fost invitați și la Fabrica Timișoreana pe timpul Serbărilor.
Conform organizatorilor au fost băute 124.000 halbe de bere. Acestea, puse cap la cap ar fi însemnat un drum lung de 12 km, până la aeroport! Peste 220.000 oaspeți au trecut pragul serbărilor, Goran Bregovic fost capul de afiş al concertelor susţinute. Parada costumelor populare a adunat peste 150 de reprezentanți din zona Banatului Pe lista premierelor înregistrate s-a numărat şi prima reprezentație de bucătărie, avându-l ca maestru pe Dan Boerescu, folosind berea ca ingredient pentru bucate.
Tot la Serbările Timişoreana au fost încercată pentru prima dată Timişoreana brună.
Pe toată durata Serbărilor, Fabrica a fost deschisă pentru cei interesați să vadă cum se produce berea. La finalul turului, fiecare vizitator a primit un brevet de vizitator calificat, o bere și o amintire. În total, peste 1.000 de vizitatori au trecut pragul fabricii în cele 10 zile şi au aflat de la ghizi şi maeştri berari cum se fabrică cea dintâi bere din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!