Manualele sunt deja în depozitul Inspectoratului Școlar Județean Timiș și în aceste zile sunt distribuite în școli. Au venit și compendiile de clasa a V-a, care vor înlocui manualele celor care încep gimnaziul până acestea vor fi disponibile. Documentul (compendiul) are 296 de pagini și este structurat pe șase arii curriculare: Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română, Limba modernă 1 – Engleză și Franceză și Limba modernă 2 – Engleză, Franceză și Germană), Matematică și Științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Religie – cultul ortodox, Geografie, Religie – cultul penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală). Fiecare lecție este reflectată în mod distinct, fiecare disciplină având alocate un număr de pagini corelat cu numărul de ore pe săptămână alocate studiului.
„În fiecare an retipărim un procent de manuale. Atât pentru clasele I – IV cât și pentru clasele VI-XII manualele au ajuns și sunt în depozitul Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Ele trebuie să se afle în toate unitățile de învățământ. În ceea ce privește manualele de clasa a V-a, avem manualul de Educație Fizică și Sport, mai avem Religia Catolică, sunt intrate în depozit în proporție de 99 la sută. Celelalte manuale pentru clasa a V-a sunt o problemă la nivel de țară, însă Timișul a intrat în posesia a 5.356 de îndrumătoare, care sunt distribuite în toate unitățile de învățământ, astfel încât să ne asigurăm că ele vor fi pregătite pentru copii”, a spus inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.
Licitația pentru tipărirea manualelor școlare pentru clasa a V-a a făcut obiectul contestațiilor din partea editurilor. Ministrul Educației a aprobat, acum trei zile, încă cinci titluri de manuale pentru clasa a V-a, care urmează să fie tipărite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!