La Primăria Timişoara există 5.629 de solicitări pentru atribuirea unei locuinţe din fondul locativ de stat. Astfel, listele de priorităţi pe anul 2010, întocmite pe categorii de persoane, se prezintă în felul următor: tineri căsătoriţi – 1.841 persoane/ familii, solicitanţi crescuţi la casa copilului – 327 persoane/ familii, pensionari – 251 persoane/ familii, evacuaţi – 771 persoane/ familii, cazuri sociale – 2.502 persoane/ familii. Unii au cereri înregistrate din anul… 1991.
Listele de priorităţi pentru anul în curs, pe baza cărora vor fi repartizate locuinţele proprietate de stat, locuinţele sociale, precum şi cele aflate în proprietatea privată a municipalităţii timişorene, au fost întocmite în funcţie de solicitările depuse în 2009. Aceste liste se reînnoiesc anual, fiind incluse persoanele care au depus cereri în anul anterior şi sunt îndreptăţite să primească o locuinţă din fondul locativ de stat al oraşului, precum şi persoanele înscrise în anii anteriori care nu au beneficiat încă de o locuinţă.
După ce vor fi aprobate de consilierii locali, listele de priorităţi vor putea fi consultate de solicitanţi. Din păcate pentru aceştia, nu prea există locuinţe, de regulă acestea se eliberează prin decesul foştilor locatari sau evacuare şi sunt redistribuite. Deşi primăria anunţa încă de acum circa doi ani că vor fi construite 500 de locuinţe sociale la fosta bază RATT de pe strada Ion Ionescu de la Brad, din banii obţinuţi prin vânzarea Cazarmei U, deocamdată lucrurile sunt la faza de proiect, reprezentanţii municipalităţii speră ca lucrările să demareze în cursul acestui an. De asemenea, Consiliul Local Timişoara şi-a dat acordul, recent, pentru începerea negocierilor în vederea cumpărării unui bloc cu patru etaje de pe strada Polonă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!