Este vorba despre acei operatori care la alegerile locale vă scanau buletinul înainte de a vota. Vor face și acum acest lucru, dar la finalul votării, ora 21, vor avea ca sarcină să și înregistreze video, cu aceleași tablete, numărarea voturilor, de la scoaterea lor din urnă până în momentul în care se întocmește procesul-verbal.
„Conform reglementărilor, operatorii trebuie să găsească un punct fix din locația respectivă, își încarcă tableta, iar la ora 21 vor înregistra rezultatele din secția respectivă, până la întocmirea procesului verbal. Pentru noi ar fi foarte important ca președinții să nu greșească procesul verbal. Pe tablete s-a introdus și un cod de verificare. La terminarea numărătorii, președinții secțiilor de vot dictează operatorului rezultatul procesului-verbal, iar operatorul verifică dacă acele chei de control ies sau nu ies”, spune subprefectul de Timiș Zoltan Marossy.
După ce operatorul filmează cu tableta numărarea voturilor, acesta merge în fosta clădire a Finanțelor, unde cei de la STS verifică filmările.
În Timiș s-au tipărit 1.365.000 de buletine de vot pentru 628.000 de alegători, care își vor exprima opțiunea în 595 de secții din cel mai vestic județ al țării, din care 207 sunt în Timișoara.
Pentru organizarea alegerilor parlamentare, Timișului i-a fost alocată suma de aproape 3.500.000 lei, incluzând aici și remunerațiile membrilor secțiilor de votare.
În vinerea dinaintea duminicii alegerilor, de dimineață, de la ora 7, se vor preda materialele care vor fi folosite în secțiile de votare către toate primăriile din județ, cu excepția Timișoarei. Acele materiale rămân în primării, sub pază, și vor fi distribuite sâmbătă către secții. Pentru Timișoara, materialele vor fi distribuite sâmbătă.
Articole pe aceeași temă:
Alegerile, in linie dreapta. Se trag la sorti presedintii sectiilor de votare din Timis
Citiți principiile noastre de moderare aici!