Vorbim despre clădiri istorice, în marea lor majoritate, dar și despre clădiri care nu sunt cuprinse pe lista monumentelor istorice, împărțite în tot orașul.
„Este vorba despre o mulțime de clădiri care sunt ba în Piața Traian, ba Iosefin, câteva în centrul istoric. Nu sunt clădiri mari, sunt clădiri în care sunt câteva apartamente, unele ale primăriei, mai există și proprietăți private amestecate printre cele publice. Avem Primăria Veche în centrul istoric, dar avem proiect pentru ea. Pentru Vasile Alecsandri 1 s-a finalizat documentația în vederea consolidării clădirii, a supraetajării ei și apoi a refuncționalizării. Evident, vom reabilita și clădirea Primăriei Vechi”, ne-a declarat primarul Timișoarei.
Oficialii primăriei vor să încheie un acord-cadru cu o firmă, privind execuția lucrărilor de reparații, construcții și instalații în regim de avarie/urgență, la obiective de fond locativ și edilitare, aflate în patrimoniul sau administrarea municipiului Timișoara. Licitația a demarat deja, iar ofertele au fost depuse până în 12 mai, fiind valabile 120 de zile. În această perioadă se analizează. Va câștiga firma care are prețul cel mai scăzut, acordul-cadru fiind estimat la aproape 2,4 milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ 635.000 de euro, cu tot cu TVA.
„În cazul unei intervenții pot fi executate categorii de lucrări din cadrul celor menționate în antemăsurătoare – lucrări reparații curente, construcții în regim de avarie și lucrări de instalații în regim de avarie – cu listele devize aferente ce fac parte integrantă din documentația de atribuire”, se arată în invitația de participare la licitație.
În documentație se vorbește despre minimum 50 și maximum 1.200 de intervenții în următorii doi ani, urmând să se încheie, de fapt, două contracte subsecvente, de câte 1,2 milioane de lei, pentru minim 25, maximul 600 de intervenții pe an.
Rămâne de văzut la ce valoare va fi încheiat contractul în urma licitației și când se va putea trece efectiv la treabă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!