Ministerul Dezvoltării şi-a propus să construiască, la nivel naţional 25.000 de locuinţe în cadrul programului „Case pentru specialişti”. Dar, dacă ministerul va asigura fondurile necesare, autorităţile locale trebuie să pună la dispoziţie terenul şi să asigure racordarea viitoarelor case la utilităţi. Lucru mai greu de îndeplinit, deoarece, în Timiş, din cele 89 de localităţi care au formulat cereri pentru construcţia de case în cadrul acestui program, doar cinci îndeplinesc toate condiţiile necesare.
Cu toate acestea, prefectul de Timiş, Mircea Băcală, este optimist şi susţine că toate cererile vor primi aviz favorabil, bazându-se pe principiul „primul venit, primul servit”.
„Judeţul Timiş a fost printre primele care a centralizat datele necesare şi le-a transmis către minister şi pe princpiul primul venit, primul servit, sperăm ca toate cererile să fie soluţionate favorabil. În urma acestei centralizări am constatat că suprafaţa totală de teren disponibilă pentru construcţia acestor case e de aproximativ 51 de hectare. Însă, din cele 89 de localităţi din mediul rural, doar cinci îndeplinesc toate condiţiile pentru ca aceste case să fie construite: au terenuri intravilane, au dat HCL prin care se aprobă destinaţia acestor terenuri, dar au şi toate utilităţile sau acestea pot fi asigurate în timp util. Numărul total de case solicitat la nivelul judeţului Timiş e de 714, din care marea majoritate au propus construirea de locuinţe cu trei camere”, a spus Băcală.
El susţine că cele mai multe solicitări sunt pentru locuinţe destinate cadrelor didactice, în număr de aproape 500, restul solicitărilor fiind împărţite în mod aproape egal de poliţişti şi medici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!