Conform reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, de la 1 iunie până miercuri, 14 iunie, s-au prezentat la unitatea sanitară 84 de persoane pentru a li se administra tratamentul în cazul mușcăturii de căpușă.
„Din 1 iunie până acum au fost 84 de cazuri de înțepături de căpușă. Cei înțepați de căpușe au venit la noi pentru profilaxie. Cazurile sunt într-o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem doi copii cu suspiciune de boală Lyme”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.
Cei doi copiii au făcut testul de anticorpi de Borrelia, bacteria care provoacă boala Lyme, iar analizele au ieșit pozitiv. Aceste analize trebuie confirmate însă cu un alt test, „Western Blot”.
Boala Lyme (sau Borrelioza Lyme) este o boală infecțioasă cauzată de o bacterie din clasa spirochetelor, Borrelia burgdorferi. Afecțiunea poate da o multitudine de manifestări cutanate, musculoscheletale, neurologice și chiar cardiace. Inocularea bacteriei în organismul uman are loc prin muşcătura de căpuşă. Nu toate căpușele sunt purtătoare de Borrelia, așadar nu toate persoanele mușcate de o căpușă vor dezvolta Borrelioză.
Citiți principiile noastre de moderare aici!