Înainte de ora 13, dansatorii s-au aliniat în faţa Operei din Timişoara, pregătiţi de dans. Muzica a răsunat dintr-o dată în boxe, iar cei peste 800 de tineri au început să danseze, ghidaţi de o profesoară care le „şoptea” paşii la microfon. Liceeni au purtat tricouri violet fetele şi albe băieţii, în spiritul oraşului, şi s-au folosit la un moment dat şi de umbrele, şi ele albe. Din fericire, umbrele au fost doar de decor, deoarece în jurul prânzului la Timisoara a ieşit şi soarele.
Tinerii au dansat cadril timp de şapte minute, pe „Liliacul” lui Johann Strauss. „Ne-am întâlnit cam de cinci ori pentru a ne familiariza cu dansul, şi l-am repetat până l-am învăţat cu toţii. Suntem fericiţi că am reuşit să ne adunăm aşa mulţi şi aşteptăm să vedem dacă doborâm sau nu recordul”, ne-a spus una dintre fetele care au dansat vineri. După ce au terminat cu cadrilul, liceeni au încins o horă pe muzică populară, invitând privitorii să li se alăture.
Din păcate, spre deosebire de anul trecut, când contorizarea participanţilor s-a făcut imediat, anul acesta tinerii au de aşteptat câteva luni pentru a afla dacă au doborât sau nu recordul mondial, care în prezent este de 27.040 de participanţi la dansul sincronizat, stabilit în 2008. „Astăzi au dansat 886 de elevi. Dar ne-au doborât cu vestea că vom afla abia peste câteva luni. Nu ştim de ce, că anul trecut numărătoarea s-a făcut imediat”, ne-a spus Vera Arsin, coordonatoarea evenimentului, profesoară la Liceul „Dositei Obradovici” din Timişoara.
Elevii care au participat la dansul de vineri provin din 12 licee din Timişoara. Ei au dansat simultan cu tineri din 60 de oraşe din Slovenia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Herţegovina, Bulgaria şi Albania. Timişoara este singurul oraş din România care participă la manifestaţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!