În urma analizei realizate de CJAS Timiș, referitoare la fondurile destinate îngrijirilor medicale la domiciliu, pe primele nouă luni ale anului în curs, rezultă că în cel mai vestic județ al țării, 644 de pacienți au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu, aferente a 9.595 de zile de îngrijiri la domiciliu.
„Suma decontată pe primele nouă luni ale anului în curs pentru îngrijiri medicale la domiciliu a crescut la 648.682 lei, comparativ cu anul 2017, când în aceeași perioada a fost decontată suma de 458.407 lei”, transmit reprezentanții CJAS Timiș.
În anul 2017, în primele nouă luni, 188 de pacienți din Timiș au beneficiat de îngrijiri medicale, aferente a 7.966 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu.
„Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului/certificat de naștere pentru minori, copie după talonul de pensie, unde este cazul. În situația în care actele sunt aduse de un aparținător (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică,sau rude de gradul doi) se solicită o copie a cărții de identitate și dovada gradului de rudenie. În cazul împuternicitului sau reprezentantului legal al pacientului se solicită împuternicire/procură notarială. Bolile pentru care se solicită îngrijiri medicale la domicliu sunt boli grave sau foarte grave și mă refer aici printe altele la diferite tipuri de tumori maligne și limfoame, amputații membre, boală Parkinson, boală Alzheimer, infarctul cerebral și alte anevrisme” a spus Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.
În contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, iar bugetul pentru anul în curs este de 917.000 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!