Demisia lui Bogdan Nanu de la Colterm a fost aprobată, joi, de Consiliul de Administrație al societății. El și-a depus demisia la două zile de când s-a aflat de condamnarea penală de acum 20 de ani, pentru „inginerii financiare”. Cu o zi înainte de demisie, Nanu anunțase desființarea a două din cele șapte funcții de directori din compania de termoficare: director de distribuție și director de producție. Pe posturi erau Cristian Hederea și Mihai Golu. Membrii CA nu au discutat și această măsură încă.
În ședința Consiliului de Administrație de joi s-a aprobat, după demisia lui Nanu, numirea unui nou director. Este vorba despre Petre Nenu, inginerul șef al CET Sud, care va fi director interimar timp de 120 de zile. După aceea se poate organiza concurs.
Noul șef al societății de termoficare lucrează de cinci ani la Colterm și le-a spus celor din Consiliul de Administrație că știe foarte bine partea de producție și că este încrezător că totul va fi bine, mai ales dacă are ajutorul fostului director, Emil Șerpe, revenit acum pe postul de director adjunct. Până în anul 2016 a lucrat în privat.
Petre Nenu a transmis că este de acord cu concordatul preventiv început de Bogdan Nanu. Noul șef Colterm a mai spus că nu este membru USR și că a discutat doar cu viceprimarul Ruben Lațcău și cu city managerul Matei Creiveanu, din primărie.
Vă reamintim, Colterm a pornit în urmă cu câteva zile procedura de achiziție a unei firme care să ofere „servicii de consultanță pentru restructurarea/reorganizarea tehnico financiară”. Oferte pot fi depuse până luni, 22 februarie, iar valoarea contractului se apropie de 300.000 de euro.
Trimite articolul
XA fost nanu, este nenu, urmeaza nonu, apoi ninu.
-
Ai dreptate,Poli 21 ! Iar la urmă de tot NU-NU , ca să știm cum stă treaba…
Oare de ce nu accesați fonduri europene pentru centrale mari, pe gaz, pt blocuri sau pentru cartiere ? Și sa desființați aceasta companie ineficienta ?
avem stranduri cu apa termala in oras, stiti ca exista unele tari unde incalzirea este gratis ? la noi de ce nu se poate face asa un proiect ? si daca tot nu face-ti nimic pt ce mai tineti gaura aceasta de colterm si nu o desfintati , tot orasul trebuie sa suport niste costuri exorbitante pt niste mosi senili din centru care ii numeri pe degete si nu vor sa treaca pe centrale?
-
gabriela, nu se poate face pt ca pt asa ceva trebuie sa muncesti si sa te pricepi. Noi avem un primar care nu se diferentiaza cu nimic ( cu exceptia functiei) fata de portarul de la PMT.
-
Bai spagaro, unde te crezi tu ma in Islanda? De unde mai pupati voi spagi dupa aia?
-
Om simplu, de la tara.
Vezi ce putere calorica este nevoie pt. a incalzi si un singur bloc (kcal/ h pt. a incalzi metrii cubi de aer cu tot cu pierderi) , fa un calcul matematic cat costa o singura centrala de genu, vezi ce putere calorica poti stapani, cat de bine si eficient o poti transmite consumatorului (pierderi locale traseu) si sa o preiei inapoi, vezi gradul de amortizare (investitie initiala, mentenanta, salarii si asigurari, plus cheltuieli utilitati) , iar apoi tipa tare ‘pai de ce nu se face’ .-
las-o mai moale, ca lesina
-
Postacii lesina la logica?
Surprinzator. Parca Robu era geniu erudit si deci sclavii ce- l inconjurau la fel.
-
-
-
borcsi daca esti habarnista in tehnica, in acest caz in termotehnica, ramai mai bine la cratitele tale! Apa termala trebuie sa aiba peste 90 de grade astfel incat dupa trecerea prin schimbatoarele de caldura, in circuitele secundare si implicit in calorifere apa sa aiba cel putin la 45 pentru a putea incalzi locuintele. Ai uitat din prostie ca mai exista si pierderi de transfer :))
Ar trebui oprita bună parte din productia de curent in sezonul cald, producand doar necesarul de apă caldă, Enel urmand sa se descurce cum stie.
Angajatii in sezonul cald se vor redistribui la reparatii, intretinere retea de tevi, acordare de service instalatii la blocuri.
Sefilor să li se reducă salariile.
Nenu e director interimar pentru 4 luni.Mare lucru nu va face la colterm