Oferte puţine, preţuri ceva mai mari, cerere ridicată, mai ales din partea studenţilor, acestea sunt datele de pe piaţa chiriilor în această perioadă.
„Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condițiile unei supracereri venită din prăbușirea vânzărilor în perioada de criză. La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenți care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari 5 orașe din țară, mult sub cerere. Studenții, dar și ceilalți chiriași sunt într-o cursă contracronometru, un apartament cu un preț bun putând fi închiriat și în câteva ore.”, conform lui Adrian Erimescu, director general al unuia dintre principalele portaluri imobiliare din România.
În Timişoara, în zona Complexului Studențesc, o garsonieră la casă, mobilată și utilată, poate fi închiriată cu 150 de euro pe lună. Locuința are 45 de metri pătrați utili, bucătărie și baie proprii și beneficiază de acces la o curte comună.
În zona centrală a orașului, în apropiere de Piața Operei, o locuință bicamerală de 42 de metri pătrați utili este listată pe Internet la un preț de 200 de euro pe lună; aceasta este complet mobilată și utilată și face parte dintr-o clădire istorică.
În zona Mircea Cel Bătrân–Cetății, proprietarul unui apartament cu trei camere, construit în 1980, solicită circa 180 de euro pe lună (echivalentul a 800 de lei pe lună); amplasată la etajul patru din patru, locuința este mobilată și are o suprafață utilă de 64 de metri pătrați.
Citiți principiile noastre de moderare aici!