Au fost 11 artiști în cel de-al XI-lea an al taberei de creație care s-a încheiat luni, 8 august.
Ediția din acest an a Taberei de creaţie Rubin-Dubova, proiect puternic și emoțional al Fundaţiei Rubin din Timișoara, a început luni, 1 august, în Cazanele Dunării. Unii dintre cei mai interesanți artiști plastici din România au fost prezenți, îmbogățind locul, și anul acesta, cu lucrări deosebite: Doina Moisescu-Herivan (București), Edith Torony (Timișoara), Eugen Raportoru (București), Georgiana Iancu (Timișoara), Horia Bojin (Timișoara), Marinela Măntescu (București), Marius Leonte (București), Mihai Moroz (Lugoj), Valeriu Sepi (Timișoara), Vlad Gherghiceanu (București) și scriitoarea Nicoleta Papp (Timișoara). Timp de o săptămână au trăit și au creat împreună.
”E o experiență unică să conviețuiești timp de o săptămână alături de mari artiști contemporani, de toate vârstele, și să asiști la modul în care sunt realizate lucrările lor. E o experiență care, peste toate, îți lărgește cercul prietenilor”, mărturisește tânăra scriitoare Papp.
Inițiată de timișorenii care au pus bazele Fundației Rubin, Tabăra de creaţie Rubin-Dubova se implică, de peste un deceniu, în consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a peisajului inegalabil din zona Cazanelor Dunării. Deopotrivă, tabăra este şi o platformă pentru intensificarea schimbului de experienţă între artişti. Astfel, de-a lungul celor 11 ani de existență, tabăra a adus împreună peste 170 de creatori.
O expoziție cu lucrările realizate vara aceasta la Dubova va fi vernisată până la finele anului și la Timișoara.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Rubin în parteneriat cu Primăria Dubova.
Citiți principiile noastre de moderare aici!