În 2024, sloganul pentru Ziua Pământului este „Planeta vs. Plastic”. Cu această ocazie se trage un semnal de alarmă cu privire la importanța conservării mediului și a durabilității, încât să fie asigurat un viitor mai bun pentru generațiile care urmează.
Ziua Planetei Pământ a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a atrage atenția clasei politice față de dezinteresul pe care îl arăta mediului înconjurător.
Prima dată acest moment a fost marcat prin manifestații antipoluare pe întreg teritoriul SUA, la aceasta participând aproximativ 20 de milioane de oameni.
În 1990, evenimentul a devenit global. Deși este numită în principal „Ziua Pământului”, Organizația Națiunilor Unite a numit evenimentul în 2009 Ziua Internațională a Mamei Pământ.
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Timiș se alătură acțiunii globale dedicate protejării Planetei Pământ prin organizare mai multor evenimente și acțiuni de educație ecologică în săptămâna 22-26 aprilie 2024, alături de elevi de la Palatul Copiilor din Timișoara și Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic Moisil, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic Special IRIS, Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu”, Școala Gimnazială Nr. 25 și alte 10 școli din aria de implementare a proiectului LIFE Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei Beușnița.
„În 19 aprilie, am avut plăcerea să primim în vizită elevii de la Liceul Tehnologic Azur din Timișoara, care în cadrul evenimentului Săptămâna Verde au pregătit mai multe materiale dedicate Zile Pământului: machete, plantariumuri și desene. Reprezentanții APM Timiș le-a vorbit elevilor despre importanța protejării mediului înconjurător și au explicat activitatea desfășurată în laboratorul și autolaboratorul APM Timiș.
Prin aceste evenimente, ne propunem să creștem gradul de conștientizare, să inspirăm schimbarea și să promovăm o conexiune mai profundă cu natura. Să ne unim în eforturile noastre de a proteja Pământul astăzi și pentru generațiile viitoare. Împreună, putem avea un impact semnificativ și putem crea o lume mai durabilă”, transmit cei de la APM Timiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!