Începutul lunii noiembrie a venit cu plantări în Timișoara. Dacă toamna trecută au apărut în jur de 4.000 de noi arbori în oraș, acum primăria plănuiește să mai adauge 2.500. În această săptămână, echipajele municipale au intervenit pe trei străzi. Într-un caz, este vorba despre un spațiu verde mai larg, recuperat după demolări.
„Am dat startul campaniei de toamnă pentru înverzirea Timișoarei. Plantările din acest sezon se desfășoară în întregul oraș, atât în centru, cât și în cartiere. Azi (miercuri – n.r.) a început înverzirea parcării de pe strada Aurel Pop și au fost pregătite spațiile pentru plantarea noilor arbori pe strada Nera și pe strada Semicerc.
Copacii tineri au o circumferință de 14-16 cm la trunchi, ceea ce le va asigură o dezvoltare rapidă. Locațiile au fost alese astfel încât să maximizeze impactul pozitiv asupra mediului înconjurător. Vrem ca Timișoara să devină un model de sustenabilitate, arborii plantați vor contribui și la reducerea poluării și a nivelului de zgomot, vor aduce umbră în zilele toride de vară și reduce efectul de seră”, anunțau, zilele trecute, reprezentanții primăriei.
Pe strada Semicerc din zona Blașcovici au început, între timp și plantările. Aici va fi amenajat un spațiu verde de 6.000 de metri pătrați pe un teren care până nu demult era închis și folosit drept depozit ilegal de deșeuri.
Altfel, după cum anunța încă din septembrie, primăria plănuiește să planteze peste 2.500 de arbori în această toamnă. Printre altele, vor mai apărea noi carpeni, stejari, arțari, frasini și tei în sensurile giratorii de pe Holdelor, Antenei, Grigore Alexandrescu, Baba Dochia și Consiliul Europei, dar și pe aliniamentele existente de pe Take Ionescu, Buziașului și Circumvalațiunii.
Trimite articolul
X“o circumferință de 14-16 cm la trunchi”
a nu se confunda din graba circumferinta cu diametrul… de cand cu “aria cercului’ e usor sa facem confuzii, ca si cu succese vs succesuri
circumferinta asta e cam cat circumferinta unui… “papusoi” din povestea celebra a lui… Creanga😂🤣😂🤪.
Plantările de arbori la Timișoara sunt o inițiativă excelentă pentru un oraș mai verde și mai sustenabil. Ar fi bine ca această campanie să continue și în alte zone, contribuind astfel la îmbunătățirea calității aerului și a vieții locuitorilor.
-
dap, sa fie bine ca sa nu fie rau, eu asa zic ca e mai bine, nu?
“domnu’ Fritz, era sa aveti o scama…” -
Prea multi arbori/vegetatie intr-un oras pe zona mlastinoasa nu cred ca este o idee stralucita. In plus, toaletarea, cositul si strangerea frunzelor lasa de dorit aducand alte probleme gen sobolani, plaf deci alergii pentru persoanele sensibile. Totul pare haotinc, necalculat => cat mai multi copaci, cat mai multa iarba dar nimeni nu a estimat si impactul. In Germania, Austria pana acum a fost oarecare moderatie .. bazata pe stiinta
-
hai lasa-ma cu westul, ca e teroare pe acolo, mai ales in Germania, in ultimii 2 ani am mers in vreo 5 orase diferite si la capitolul jeg pe strazi si buruieni netunse, toate sunt la nivel de Tm…
-
La intersectia B- dul Sudului / B- dul C . Prezan trebuie REPLANTATI zeci de pomi ( pardon vargute ) ccare s- au uscat, fiind plantati intr’o perioada inadecvada.
Acest lucru a fost sesizat de mai multe ori primariei.
ALO, SE AUDE?
O inițiativa bună, dar sa fie udați măcarla nevoie în prima vara de la plantare, pana își dezvolta sistemul radicular.
Daca ii veti toaleta ca si pana acum, sigur vor face umbra. (Daca li se taie majoritatea crengilor si li se lasa doar tulpina, oare cu ce vor face umbra? Sau daca li se vor lasa doar crengile din varf, iar umbra acestora cand copacii sunt f inalti, va cadea doar pe o mica portiune verticala a unei cladiri? ca sa nu mai spunem cat de usor se rup de la vant copacii a caror coroana e aproape in totalitate taiata.)