Clădirea ar fi trebuit să fie închisă complet până la începerea iernii, dar nu s-a putut. Muncitorii firmei Sulfatim lucrează de zor să încheie lucrările de construcții până în vară, mai ales că anul acesta se împlinesc patru ani de șantier. Cu toate că imobilul va fi ridicat în totalitate în 2018, clădirea nu va fi funcțională complet până când nu va fi dotată. Iar reprezentanții primăriei își doresc dotări „de top mondial”.
„Se lucrează. Nu a putut fi gata până în iarnă, pentru că au fost schimbări foarte multe și de aceea nu s-a putut termina, dar se lucrează. Va fi o prioritate la finanțare pentru 2018, ca să finalizăm clădirea și apoi să trecem la dotare. Ar fi trebuit să primim 7 milioane anul trecut și cred că am primit vreo 5, de la guvern. La sfârșit de an, în ultimul moment, am primit vreun milion jumătate. Acum se lucrează la exterior, clădirea nu este închisă complet. Structura metalică pentru placarea exterioară este în lucru acum și s-a început și placarea”, ne-a explicat primarul Nicolae Robu.
Edilul-șef este foarte mulțumit de cum lucrează muncitorii firmei Sulfatim. Mai ales în condițiile în care proiectul a fost unul cu probleme încă de la început.
„Firma a lucrat foarte bine, a făcut foarte mult, sunt mulțumit de cum își face datoria Sulfatim. Proiectul a fost făcut în pripă atunci, de către firma contractată de primărie prin licitație, a fost făcut cu foarte multe scăpări, au fost apoi o mulțime de reveniri, a trebuit schimbată soluția de la fațadă și asta a condus la complicații foarte mari, a fost nevoie să se schimbe și anumite lucruri în interior pentru a se putea face circuitele medicale în acord cu noile standarde. Eu, de actuala firmă sunt mulțumit”, a completat Robu.
Reprezentanții primăriei speră să primească mai mulți bani de la guvern pentru dotări și se pregătesc să aloce bani câți sunt necesari pentru noul corp al Spitalului de Copii. Cert este un lucru: clădirea nu va funcționa în totalitate în 2018.
„Alocăm câți bani este nevoie. Acum avem partea de construcții montaj, nu mai țin minte cât valorează, dar vrem să o terminăm până la vară, după care începem dotările. Pentru dotări sper să obținem sume mai mari de la Ministerul Sănătății, pentru echipamentele medicale de ultimă oră, că am vrea să facem o dotare la nivel de top, mondial, dacă tot am făcut o astfel de clădire. În totalitate nu va funcționa anul acesta, va funcționa o parte probabil”, a conchis Robu.
Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” ar urma să găzduiască șapte secții ale spitalului. Clădirea amplasată în Piața Regina Maria va avea demisol, parter și șase etaje, conform proiectului, licitația pentru execuție fiind câștigată de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei fără TVA, adică aproape 47 de milioane de lei cu tot cu TVA, ceea ce înseamnă 10 milioane de euro. Societatea a intrat însă în insolvență, iar lucrările au fost preluate de firma Sulfatim, care s-a angajat să le finalizeze în 2018.
Articole pe aceeași temă
Noul corp al Spitalului de Copii ar trebui sa fie gata in 2018, dupa 4 ani de santier
Citiți principiile noastre de moderare aici!