Încă de anul trecut, Consiliul Județean Timiș (CJT) anunța că vrea să devină „paperless”, prin intermediul unei platforme digitale care să înglobeze procesele interne ale instituției, pe de o parte, și care să optimizeze interacțiunea cu diverși utilizatori, precum cetățeni, primării, instituții subordonate, firme etc., pe de altă parte.
Complementar, proiectul de modernizare mai cuprinde retrodigitizarea arhivelor instituției, prin care vor fi scanate și arhivate electronic aproximativ 900.000 de pagini de arhivă. În acest caz, licitația lansată în august se află pe final, fiind în perioada de depunere a contestațiilor.
Prima parte a platformei
În ianuarie 2022, reprezentanții CJT anunțau că de prima parte a platformei, care presupune optimizarea procedurilor administrative din cadrul instituției, se ocupă nici mai mult nici mai puțin decât Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din București, câștigătorul licitației fiind descris ca „un institut cu experiență în informatizarea administrației publice”.
Prima parte a platformei se află în lucru, fiind finanțată din surse bugetare proprii. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 200.000 de euro, cu TVA inclus.
A doua parte a platformei
Trecând la a doua parte a platformei, cea destinată utilizatorilor externi, CJT a scos la licitație serviciile în vara acestui an. Din cei patru ofertanți, câștigător a ieșit tot Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din București.
Serviciile se ridică la peste 1,2 milioane de lei, echivalentul a cca. 240.000 de euro, de data aceasta însă fiind vorba de bani europeni. ICI București are la dispoziție nouă luni pentru a realiza a doua parte a platformei.
„Timișenii, firmele, unitățile administrativ – teritoriale și organizațiile care interacționează cu administrația județeană vor avea la dispoziție o platformă de colaborare digitală. Aceasta va încorpora și un modul de plăți online. Consiliul Județean a semnat contractul zilele trecute, acesta fiind atribuit în urma unei licitații publice”, au anunțat miercuri, 28 decembrie, reprezentanții CJT.
ICI București
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din București funcționează sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Are ca obiect de activitate efectuarea de cercetări științifice și dezvoltări tehnologice în domeniul IT&C și desfășoară, printre altele, activități de informatizare a administrației publice.
Directorul General al ICI București este dr. ing. Adrian Victor Vevera. Potrivit unui articol din HotNews.ro, în 2020, Victor Vevera a fost numit fără concurs în această funcție de PNL, deși cu un an înainte fusese reclamat la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru suspiciuni de plagiere a tezei de doctorat chiar de către instituția care i-a acordat titlul de doctor: Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), din subordinea SRI.
Conform raportului Comisiei de analiză, cca. 50% din teza de doctorat a lui Victor Vevera a fost plagiată. Ulterior, Vevera a chemat în judecată Ministerul Educației Naționale și ANIMV, însă Tribunalul București a respins cererea acestuia, considerând acțiunea ca fiind inadmisibilă.
Anterior, același Victor Vevera a lucrat și în serviciul de informații al Ministerului de Interne, fostul „Doi și-un sfert”. În trecut, Victor Vevera a fost consilierul lui Emil Boc, pe când acesta era premier, iar din această postură a ajuns la conducerea companiei Transelectrica.
Pe aceeași temă:
Platforma online de plăți și documente a Consiliului Județean Timiș, gata într-un an
CJT pune la bătaie aproape 1,4 milioane de lei pentru o platformă digitală
Trimite articolul
XCe cauta ala de la SRI acolo? Astia iar incep sa controleze totul….Numai sa ne imaginam ce softuri or sa faca!!!!
-
Serviciile controleaza tara.
-
hahahaha… incep…. incearca ‘nu au terminat de controlat tara inca din 1970’ :))
Omul potrivit la locul potrivit.
Asta e fostul ITCI? Sau fostul ICI redesprins din ITCI?
Din banii aia cat a fost paraindaratul pentru Nica si Mos ?
-
Intreaba la usr cum merge “piata”. E scoasa la licitatie in seap aplicatie + toolbox la 300k eur. Speram sa o castige tot astia de la institut, daca o fac cu doar 200k. Sau si daca nu castiga, sa puna un pic de presiune in jos pe pret, sa ajunga poate chiar sub 200?.(“presiune” – acest cuvant drag useristilor. Aproape la fel de drag ca “lupta”. Cu “munca” au ei probleme, asta nu le place.) 🤪
Ama-lia, Ama-lia, misterioasa sclipire de stea
Cenzu-ra ta, numai a ta, mi-a tulburat inimaaaaa
Deci ale cui ploi le strica institutul, ale usere? 🤪
#idiocracy
CE PAPERLESS LA CJ TIMIS. SE INREGISTREAZA LA EI LA REGISTRATURA HARTII DE LA „SUBORDONATE” CUM LE PLACE LOR SA SPUNA, NU ITI POT DA NUMAR DE INREGISTRARE ONLINE IN SISTEM, SA LE TRIMITI PE E-MAIL DOCUMENTE. DE 2 ANI TOT APLICA. NISTE LOOSERI.