Per total, complexul sportiv de pe strada Renașterii are două bazine de înot, un teren omologat pentru Liga a II-a, un teren de fotbal, două terenuri sintetice, un minihotel, clădire cu vestiare și punct trafo. Acestea, construite începând din 1956, ocupă o suprafață de puțin peste 7.000 de metri pătrați.
Primăria vrea să cumpere bazinele de înot, terenurile sintetice, minihotelul, clădirea cu vestiare și punctul trafo, care au o suprafață totală desfășurată de 3.648 mp și sunt în proprietatea Societății de Transport Public Timișoara.
Valoarea de piață a complexului, cu excepția terenurilor de fotbal cu gazon natural, a fost stabilită de un evaluator independent, în această lună, la 2,6 milioane de lei (aproximativ 536.000 de euro). Prețul final, însă, va fi stabilit în urma negocierilor purtate de Comisia de negociere cu terții.
„Facem un gest de normalitate, pentru că societatea de transport public a orașului trebuie să facă transport, nu să administreze baze sportive. E un complex sportiv valoros pentru Timișoara, care duce lipsă de infrastructură sportivă și de aceea vrem ca întreaga comunitate să beneficieze de facilitățile de aici.
Dacă negocierile se vor încheia cu succes și reușim să o cumpărăm, o vom trece în administrarea Sport Club Municipal, clubul nostru de sport. Face parte din strategia noastră de a recupera, extinde și deschide infrastructura sportivă din Timișoara către cei care practică sport de performanță și către cei care au nevoie de locuri unde să facă mișcare”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Mai este nevoie de câțiva pași
Momentan, inițiativa are nevoie de aprobare din partea Consiliului Local Timișoara pentru împuternicirea Comisiei de Negociere cu Terții. Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI. Ulterior, baza va fi integrată în strategia municipalității de „reconstrucție a sportului timișorean”.
Reprezentanții primăriei amintesc că, în vara anului trecut, cele două bazine au fost redeschise „după ani de zile în care baza a fost exploatată în interesul unei asociații”. În 2016, două dintre terenuri au fost cedate gratuit și exclusiv asociației Club Sportiv Electrica 1929 Timișoara, condusă de aceeași persoană care a semnat contractul de comodat în numele societății de transport public. În urma unei acțiuni în instanță, municipalitatea a obținut, în aprilie 2024, anularea contractului.
Trimite articolul
XSă facă ceva cu ștrandul Termal întâi, incompetenții, apoi să se gândească la alte ‘investiții’.
Sub 150 de euro pe metru patrat construit, cu utilitati, in buricul Timisorii, pe malul Begheiului?
A naibii evaluator independent, vreau si eu numarul lui de telefon!
-
Locatia e langa Amazonia (prima propozitie din articol), nu e chiar buricul acolo.
-
E vorba de fostul strand Progresul de langa Politia locala/ Amazonia.
In rest ai dreptate, la pretul asta l-as cumpara si eu….
baza a fost construita de oamenii muncii si nu inteleg cum pot niste useristi nenorociti sa si-o traga in proprietatea lor. parveniti nenorociti!
-
Oamenii muncii care pana anul trecut nici nu aveau acces la bazin. In plus, primaria vrea sa o cumpere. Primarie care, ce sa vezi, e si a oamenilor muncii. Ca doar nu o ia Fritz cu el si o duce in Jermania.
-
vorbesti prostii USR-istule. angajatii aveau acces gratuit de ani de zile, iar contra cost oricine altcineva, totul la niste tarife foarte mici. cand ziceam de oamenii muncii, un neterminat nu are cum sa priceapa ca ma refeream la cei dinainte de ’89, ce au construit aceasta baza
-
ofer eu 800k euro …si mai stiu pe uni care vor oferi 1,2 milioane asa ca lasat-i vrajeala deja in lumea imobiliara se fac socoteli
Da da,cu termalu ce au facut,l-au luat si a ramas asa,asa se va intampla si aici,la fel cu gradina zoologica sa închis si sa rezolvat problema.
Afaceri imobiliare ale gastii USR din primarie ? Asa se spala banii ?
Eu cred ca se vrea sa ajungă pana la urma la politia locala locatia respectiva ei sant singuri care au interes acolo din lipsa spațiului, e părerea mea personala