Vă reamintim, prima licitație lansată de PMT pentru desemnarea unei societăți care să se ocupe de rampele clandestine din oraș a fost un adevărat eșec, pentru că nicio firmă nu a fost curioasă să vadă ce oferă municipalitatea.
Detalii, AICI!
Nici nu s-a anulat bine prima procedură, că PMT deja a lansat a doua licitație pentru „un acord-cadru servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public”. Firma care va câștiga licitația va primi maximum 35,3 milioane de lei cu TVA, echivalentul a 7,4 milioane de euro, pentru patru ani. Se pot depune oferte până în 21 noiembrie.
Dacă licitația va avea succes, Timișoara ar putea fi primul oraș din țară cu trei firme de salubritate, aceasta din urmă alăturându-se Retim și Brantner. Până una alta, timișorenii pot scăpa de deșeurile voluminoase la cele patru puncte de colectare ale Retim, care funcționează pe Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, pe str. Avram Imbroane nr. 70 și în parcarea de sub Podul Calea Șagului.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XDeocamdată este cam de acum încolo din cele spuse de RETIM pe pagina de pe facebook.
Nu se mai organizează campanii de colectare pentru voluminoase, rămân doar containerele la cele 4 puncte de lucru.
Problema este ca atat timp cat cat nu se preiau decat anumite deșeuri la acele puncte de colectare, înseamnă că nu sunt acoperite toate nevoile cetățenilor și atunci vor continua să existe rampele clandestine. Cetățeanul este pus in situatia de a nu avea decât alternativă rampelor clandestine, chiar dacă plătește la comun, cu consecințele de rigoare.