Din luna iulie, de când a fost construit de voluntarii inimoşi pe canalul Bega din Timişoara, podul aşteaptă să primească un răspuns oficial de includere în Guiness Book – drept cel mai mare pod din sticle de plastic din lume. Documentaţia s-a trimis, dar răspunsul întârzie să apară, deşi a trecut timp îndelungat.
Pe pagina de Facebook a acestui proiect, iniţiatorii demersului încă mai speră: “Nouă ni s-a făcut puţin dor de el (de pod – n.r.). Săptămâna asta expiră cele 12 săptămâni în care ar trebui să primim un răspuns din partea celor de la Guinness World Records. Sperăm să fie de cuvânt şi să nu fi uitat de noi”.
Practic, au fost trimise toate documentele la Londra, cu materiale foto şi video, pentru ca acest pod să intre în cartea Recordurilor. Dar deocamdată nu s-a primit niciun răspuns. Podul din peste 100.000 de PET-uri a părăsit Bega, dar nu a ajuns încă în Cartea Recordurilor.
“Cu.podu” este un proiect ecologic iniţiat de asociaţia EcoStuff România, prin care inițiatorii au dorit să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Dacă nu primesc răspuns de la Londra, iniţiatorii proiectului au de gând să redacteze o scrisoare deschisă către reprezentanţii Cărţii Recordurilor.
Organizatorii și-au propus și să doboare actualul record mondial, deținut de artistul Jolanta Smidtiene din Lituania, care a realizat, în urmă cu trei ani, un brad de Crăciun din 42.000 de recipiente din plastic.
“Când am trimis documentaţia pentru intrarea în competiţie, atunci s-a acceptat în câteva zile. Sper că şi intrarea în Cartea Recordurilor va fi la fel de rapidă, cu podul pe apă”, spunea Radu Rusu, iniţiatorul proiectului, în 23 iulie, atunci când podul a fost lansat la apă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!