Voluntarii pentru construcţia acestui pod au lipsit, asta deşi organizatorii au făcut apel ca aceştia să vină în număr cât mai mare. Abia luni seara a crescut numărul voluntarilor. Iniţiatorii proiectului „cu.podu” – EcoStuff România au lucrat din greu la realizarea construcţiei şi au sperat să o dea în uz o dată cu lăsarea serii peste urbea de pe Bega. Nu a fost să fie aşa – podul va fi inaugurat mâine, dacă vremea va ţine cu ei.
Radu Rusu, iniţiatorul proiectului, spune că vor lucra şi noaptea, dacă nu va ploua, apelând la cei de la Salvo pentru a le face lumină. Proiectul este unul ambiţios, iar cele 100.000 de sticle de plastic încep, încet-încet, să se aşeze la locul lor. Prin crearea celui mai mare pod de PET-uri din lume, care cel mai probabil va intra în Cartea Recordurilor, organizatorii vor să tragă un semnal de alarmă asupra reciclării recipientelor de plastic, care, la noi, de multe ori, sunt aruncate pur și simplu pe jos.
„O să stăm peste noapte, cât o să ne lase şi vremea, am vorbit cu cei de la Salvo, luăm generator de curent. Din ce am văzut şi mâine plouă. Teoretic ar trebui să terminăm o foarte bună parte astăzi, sunt mai mulţi voluntari ca de obicei şi o să ne mişcăm mai repede, dar nu terminăm ca să-l inaugurăm astăzi. O să lucrăm şi la noapte cât ne lasă vremea, dacă nu intrăm într-un cod de alertă iar. Mâine sigur e gata, dacă vremea e la fel ca şi astăzi, dacă plouă non-stop nu cred că o să-l terminăm. Dacă ne lasă vremea, mâine, pe la 20-20.30, îl vom inaugura”, spune Radu Rusu.
Astăzi, de la ora 21.00, tinerii din formaţia Monocrom au ţinut un prim concert la locul unde se va naşte podul – pe Bega, între podul de la D`Arc și cel de la Porto Arte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!