Polițiștii locali au constatat în mai multe locuri că nu se respectă legislația, motiv pentru care au dat mai multe amenzi, în special firmelor. Anul acesta au fost aplicate 48 de sancțiuni pentru șantierele care nu au respectat legislația.
Nereguli s-au constatat și săptămâna trecută, în Complexul Studențesc. Atât proprietarul imobilului, cât și transportatorul de deșeuri au fost sancționați cu 6000, respectiv 10.000 de lei. Sancțiunile au ajuns și până la 30.000 de lei. Este cazul unui șantier de pe str. Corneliu Coposu.
„Spre exemplu, ca urmare a verificărilor efectuate în ultima săptămână, în Complexul Studențesc, s-a constatat că pe str. Ofcea, din curtea unui imobil se încărcau deșeuri din construcții într-un autovehicul fără a exista documentele necesare. Atât proprietarul imobilului, cât și transportatorul de deșeuri au fost sancționați cu 6.000, respectiv 10.000 de lei, în baza Legii 211/2011. O societate care nu a respectat același act normativ menționat, a fost sancționată cu 20.000 de lei, pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor la șantierul de pe str. Paris, iar o altă sancțiune de 30.000 de lei a fost aplicată pentru șantierul de pe str. Corneliu Coposu. Alte cinci sancțiuni de câte 2.500 lei, în baza HCL 189/2020, au fost aplicate, tot pentru șantiere, în zone precum Circumvalațiunii, Treboniu Laurian, Atanasie Demian, Intrarea Mierlei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
Poliția Locală Timișoara sfătuiește atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții. Verificările rămân în atenția polițiștilor.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
X“Poliția Locală, cu ochii pe mașinile în care sunt transportate gunoaie”Deci cei care transportati gunoaie fiti atenti ca trebuie sa inchideti ochii celor de la politia locala.Alti bani alte cheltuieli asta este viata
Politia locala nu are dreptul de a opri in trafic un autovehicul incarcat cu gunoaie si nici competenta in alta localitate deci cei care sunteti in mers cu camioneta plina de gunoaie nu opriti la politia locala si conduceti pana iesiti din Timisoara ca nu au ce sa va faca
-
😁😁😁
Ia incearca!
Sa te vad ce zici cand constati ca impreuna cu ei este si un agent de la rutiera, ca au actiune comuna, doar nu le-a venit chef de controale (astia au cel mult chef de stat la umbra).
Si o sa ai si neoprire la semnalul unui agent, etc.
Plus “bunavointa” tuturor. Inclusiv a judecatorilor, ca oricum vei ajunge pe mana lor.
Foarte bine, ocupativa va rog si de hotii de biciclete, oamenii nu mai stiu cum sa-si protejeze bicicletele de hoti
Pai bun si daca incarca gunoaiele si le duc la locurile speciale de colectare tot primesc amenda? Pentru ce le trebuie acte ca sa duca gunoiul la “groapa de gunoi”? Nu zic ca nu or fi idioti ce arunca in camp. Dar daca le duc la locurile speciale amenajate ce acte le trebuie?
-
Tu ca si persoana fizica de la tine din ap poti sa transporti cu cine vrei 1 mc de deseuri din costructii o data pe luna la unul din centrele de colectare gratuit pe baza actului de identitate, daca faci asta frecvent colectezi de la populatie deseuri nepericuloase si le transporti trebuie sa fii autorizat, respectiv sa ai autorizatie de mediu +formular de incarcare toti care au anunt in ziar ca fac treaba asta risca amenzi mari +autovehiculul confiscat, se pune problema cine opreste acesete autovehicule incarcate cu deseuri in trafic ….doar Politia Romana care dupaia asteapta sa vina Garda de Mediu, Politia Locala aplica L211/2011 privind regimul deseurilor si OUG 195/2005 privind protectia mediului (lipsa autorizatiei de mediu) doar pentru cei care sunt prinsi in timpul incarcarii respectiv sunt opriti sau stationati deja si nu poate confisca e strict atributie GNM masura confiscarii autovehiculului, concluzie toti fac cate ceva la atributii dar nimeni nu are complet cap coada pe toate …..oprire in trafic autovehicul +aplicare amenzi + confiscare autovehicul