Dacă este să ne luăm după oficialii Poliției Locale Timișoara, campania demarată încă din luna martie a anului trecut a avut succes. Agenții locali au cerut sprijinul timișorenilor pentru a afla unde se află exact mașinile abandonate. Zis și făcut! Oamenii au sunat la Poliția Locală, iar polițiștii s-au pus pe treabă.
„În urma campaniei și cu sprijinul cetățenilor au fost înregistrate un număr de 798 sesizări cu privire la 1.041 autovehicule abandonate. În anul 2016 au fost rezolvate un număr de 757 sesizări referitoare la 963 autovehicule, 66 dintre rămânând în lucru. Din totalul sesizărilor soluționate, un număr de 386 autovehicule au fost ridicate de proprietari, 522 nu se încadrează în categoria autovehiculelor abandonate având taxele și impozitele plătite la zi sau nefiind în același loc de cel puțin un an de zile, așa cum prevede Legea 421/2002, iar 55 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public de SC Drumuri Municipale SA. De asemenea, un număr de 20 de proprietari care deși au fost somați să își ridice autovehiculele lăsate în paragină nu s-au conformat au fost sancționați cu amenzi de 20.000 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale.
Practic, în urma campaniei, numărul sesizărilor și al autovehiculelor semnalate s-a dublat față de anul anterior, la fel și numărul autovehiculelor ridicate fie de proprietari, fie de societatea Drumuri Municipale.
„Reamintim că simpla sesizare a unui autovehicul ca fiind abandonat nu înseamnă că imediat acesta este ridicat, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale bazându-se pe o metodologie prevăzută de lege care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire”, au ținut să mai precizeze oficialii Poliției Locale.
Oamenii legii susțin că vor continua acțiunile pentru a curăța orașul de rable și în acest an.
Citiți principiile noastre de moderare aici!