Poliția Locală Timișoara a lansat o licitație pentru un „acord-cadru furnizare echipament și uniforme pentru polițiști locali și guarzi”. Pune la bătaie 406.801 lei cu tot cu TVA, echivalentul a puțin peste 85.000 de euro. Ofertele se pot depune până în 20 februarie, la ora 15.
Potrivit documentației publicată pe SEAP, acordul-cadru urmează să fie valabil în perioada 2020-2021. Probabil conducerea Poliției Locale sau chiar conducerea Primăriei Timișoara a decis că e nevoie de uniforme noi pentru agenți, în contextul Timișoara Capitală Culturală Europeană.
Cămășile, cele mai scumpe
Sunt mai multe loturi, iar documentația spune că „se va încheia câte un acord-cadru pentru fiecare lot în parte”. Cu siguranță cei de la Poliția Locală au vrut să spună că vor încheia contracte subsecvente, frecvența acestora fiind următoarea: lotul 1 căciuli – o dată pe an, lotul 2 cămăși – de două ori pe an, lotul 5 tricouri – o dată pe an, lotul 9 alte articole de echipament – de două ori pe an.
Reprezentanții PLT au estimat că cel mai mult costă lotul 2 – cămășile (cămașă mânecă lungă, cămașă mânecă scurtă, cămașă mânecă scurtă Serviciul Circulație – n.r.), pe care estimează că vor da aproape 300.000 de lei, cea mai mare parte din suma totală pusă la dispoziție pentru uniforme.
Ce se cumpără
95 de căciuli
600 cămăși cu mânecă lungă
1.600 cămăși cu mânecă scurtă
250 costume de iarnă: 500 pantaloni de iarnă + 250 sacouri de iarnă
35 costume de iarnă guarzi: 70 pantaloni de iarnă + 35 sacouri de iarnă
365 costume de vară: 730 pantaloni de vară + 365 sacouri de vară
35 costume de vară guarzi: 70 pantaloni de vară + 35 sacouri de vară
390 pulovere cu mânecă lungă
365 veste / pulovere fără mâneci
100 fulare
835 tricouri polo
60 tricouri negre
630 de șepci: șepci de vară, de iarnă, șepcuțe
300 bocanci de vară bărbați
300 bocanci de iarnă bărbați
50 bocanci de vară femei
50 bocanci de iarnă femei
665 pantofi de vară bărbați
110 pantofi de vară femei
250 pantofi de iarnă bărbați
40 pantofi de iarnă femei
45 perechi mănuși piele albe
250 perechi mănuși piele negre
350 cravate
35 pelerine ploaie guarzi
500 scurte vânt
250 scurte iarnă
45 scurte Serviciul Circulație
35 scurte vânt guarzi
200 costume intervenție iarnă
300 costume intervenție vară.
Trimite articolul
XCum era melodia aia de la Parazitii? Politia trece…
este ceva normal si legal. legea prevede ca politisti locali sa aibe echipament gratuit. suntem un oras frumos si bogat este normal ca fortele de ordine sa fie echipate corespunzator sa fie placute la vedere
cu siguranta Politia Romana nu este invidioasa
Sa le cumpere, nu e nici o problema. Doar salarul l-as face in functie de criterii de eficienta, as imparti orasul pe cartiere si in functie de criterii clare, reclamatii-cazuri rezolvate sau amenzi, sau curatenie, si-ar face singuri salarul. Ca la o multinationala, e curatenie in cartier? ia o trepta la salar. Este liniste? Mai ia o treapta, si uite asa sunt impacati si oamenii si daca isi face treaba isi ia si el salarul.
Exista termen de casatie pentru fiecare articol vestimentar dupa care primesti altul in loc, fiecare institutie Armata, Politie Jandarmerie sau care asigura conform legii uniforma personalului face treaba asta, de fapt care e marea stire?!….))
un sac fara fund…sper doar ca achitiile se fc din import Romania …macar atat 🙁
Ochelari de soare? Am vazut ca se poartă.
O pseudopolitie foarte buna la tocat banii din buget cu eficienta ridicolă! Marcați banul că nu contează! Fraieri plătesc nesimțirea idioților!
Cam mare investiția!Nu se putea face ceva mai bun cu banii ăștia?
Am auzit ca se da concurs pentru poziția de șef la poliția locală, da , dar nu acum , peste 100 de ani , pînă atunci este de vreo 8 sau 10 ani este cineva numit interimar pe viață, este foarte posibil sa fie deja cel mai lung interimat din tara , o sa vina cei de la cartea recordurilor sa il si nominalizeze si sa il autentifice , poate este chiar cel mai lung interimar din lume , nu se stie .
Se baga bani în trei sisteme politie, sănătate și educație cu sloganul de a performa și a reforma dar din păcate făra rezultate pentru plătitorul de taxe și impozite. Sistemele sunt capusate pe baza de cumetri și rudeni iar oamenii de rand care muncesc în privat nu sunt beneficiari de asemenea drepturi într-un stat,, democratic”.