Acordul vine după ce în România, chiar şi în Timiş, a avut loc mai multe cazuri în care angajaţii Poştei au fost atacaţi pe stradă şi au fost deposedaţi de sumele de bani pe care le aveau asupra lor. Înţelegerea a fost parafată de Nelu Balaş, şeful Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara şi Călin Mârza, adjunctuil şefului IPJ.
Tot în cursul zilei de vineri a avut loc şi o primă sesiune de instruire pentru poştaşi. Reprezentanţii Poliţiei au prezentat celor câteva zeci de factori poştali prezenţi la Palatul Poştei o serie de măsuri care să-i ajute să se protejeze, dar şi să descopere dacă sunt urmăriţi de eventuali atacatori. Asemenea întâlniri vor avea loc periodic, în mai multe locaţii ale Poştei, în aşa fel încât numărul factorilor care vor primi informaţiile să fie cât mai mare.
În perioada următoare poliţiştii de proximitate vor supraveghea atent zonele de lucru ale poştaşilor în zilele în care aceştia au asupra lor valori, mai precis sumele de bani distribuite la cetăţeni în contul pensiilor. „Viaţa oamenilor e mai importantă decât orice”, a declarat Călin Mârza. La nevoie, acolo unde sunt zone periculoase se poate şi însoţi personal poştaşul. În plus, la nivelul Direcţiei Regionale de Poştă s-a decis ca în anumite zone considerate mai periculoase, factorii cu pensiile să meargă în grup de câte doi, pentru a se putea apăra mai bine în cazul unui atac.
Citiți principiile noastre de moderare aici!