Dacă ar fi să calculăm, oamenii legii ar fi ajuns de patru ori până în insula Bali din Indonezia, cu avionul, cât s-au plimbat să-i caute pe cerșetorii din oraș. Polițiștii locali spun, în raportul întocmit pentru anul 2019, că se trăiește bine în Timișoara, fapt ce îi atrage pe oamenii străzii din tot felul de colțuri ale țării.
Oficialii Poliției Locale susțin că au găsit pe străzi 3.972 de persoane pe care le-au îndrumat spre locul de domiciliu sau pe care le-au încredințat Serviciului Public de Asistență Socială. Cu 300 mai multe față de anul 2018, explică oamenii legii. De ce? Ne explică tot oamenii legii.
„Față de 3972 (3687) +285 persoane adulte, am luat măsura îndrumării spre locul de domiciliu sau au fost încredințate Serviciului Public de Asistență Socială, în vederea soluționării problemelor acestora în condițiile legii. Numărul lor și datorită faptului că mulți vin spre Timișoara din alte zone ale țării atrași de oportunitățile oferite de nivelul de trai a cunoscut o ușoară creștere”, explică PLT.
Peste 40.000 de km și 5,2 tone de motorină pentru prevenirea cerșetoriei
Agenții locali ar fi derulat, anul trecut, „62 de acțiuni punctuale de identificare a persoanelor care apelează în mod repetat la mila publicului, a copiilor lipsiți de supraveghere și ocrotirea părinților sau reprezentanților legali, și a persoanelor fără adăpost care frecventează în special zona centrală și principalele intersecții din municipiul Timișoara”.
Au reușit să ia de pe străzi 815 cerșetori, cu 67 mai puțini decât în 2018, iar printre ei s-au numărat și 61 de copii, duși ori la centrele de ocrotire a minorilor ori înapoi la familii.
Dacă au reușit să scadă puțin numărul cerșetorilor, agenții locali ne informează că a crescut numărul adăposturilor și al taberelor improvizate. Au identificat 90 în mai multe cartiere din Timișoara, unde locuiau atât adulți, cât și copii. În toate cazurile s-a trecut la demolarea colibelor și la igienizarea zonelor, iar persoanele care și-au improvizat adăposturi au fost trimise spre localitățile de domiciliu.
„Zilnic s-a acționat în două schimburi sau ori de câte ori a fost nevoie (…) Menționăm că, pentru prevenirea cerșetoriei și a vagabondajului, s-au parcurs în total 43857 km, consumând 5266,61 litri de motorină”, mai spun reprezentanții Poliției Locale.
Articole pe aceeași temă:
Șalupa și „conștiinciozitatea” Poliției Locale au speriat vandalii de pe malurile Begăi, în 2019
Trimite articolul
Xcred ca au facut toti acesti km doar in scopuri proprii
-
O spălare continuă de bani la aceasta așa-zisa ” politie” salarizare exorbitantă,dotare de ultimă oră , eficientă 0! Toată ziua se freacă țiparul nimic altceva.
Din titlu am crezut prima data ca cersetorii au ajuns pana in Bali cu banii timisorenilor.
Aproape 12 L la 100km. Asta explica de ce merg cu 20km/h pe stradute. La viteza aia masina lor consuma vreo 4L la suta, deci se mai face un plin la fiecare din ei de banii aia. Fain!
-
Aici au iesit bani pentru deplasare, dieuna, prima de succes, spor conditii deosebite, Hotel gratis, etc, etc.
Ca au scos benzina, ? Nu stiu ca nu poti sa faci plinul in Italia si sa scoti in canistre din rezervor si sa duci la sfarsitul misiunii acasa! -
O spălare continuă de bani la aceasta așa-zisa ” politie” salarizare exorbitantă,dotare de ultimă oră , eficientă 0! Toată ziua se freacă țiparul nimic altceva.
Kkt de jurnalism.
-
EXACT!!!! Poate face și ea un calcul sa vadă cât se fâțâie ea singură în mașină prin oraș… o sa rămână surprinsă cum 2 drumuri de 10km (daca locuiește la fel ca mine în capătul celălalt al orașului) pe zi, timp de 20 de zile lucrătoare, plus cumpărături în weekend ajung să se adune cât distanța până la București în fiecare lună, deci peste 5000 de km pe an! Iar dacă eu aș patrula, aș face minim de 3 ori mai mult. Iar dacă aș fi 3 echipaje, sau daca aș lucra și noaptea, aș ajunge și eu ușor la aceleași cifre…..
Woooow, fizică și aritmetică elementară, woooow.Până una-alta, pe polițiștii locali CHIAR ÎI VEDEM PE STRĂZI, spre deosebire de ceilalți sau de rutieriști, care ies din bârlog doar la “acțiune”.
-
Corect.
-
Dacă acest articol este articol publicitar sau promoveaza pe primarul robu în campania electorală faceti cuvenită rectificare , multumesc .
-
daca prin “promovare” tu intelegi ca-ti vine sa-i dai cateva zdravene in mecla, da, sigur
cat sunteti de rautaciosi – sigur sunteti din sud…
Mai bine își făceau treaba și dădeau amenzi celor parcați neregulamentar că e plin orașul! Măcar la aia care încurcă circulația rutieră de pe bd Dâmbovița
O rusine! Sa se ocupe de problemele reale! Strazi blocate de masini parcate nesimtit, grupuri infractionale etc. Nu de oamenii amarati ajunsi pe strazi. Pe ei trebuie sa ii ajute in mod real societatea.
-
Cerșetorii respectivi fix asta erau, in marea majoritate: grupuri infracționale! Spălau parbrize sau se prefăceau bolnavi, dar erau sănătoși și apti de muncă adevărată. Și aveau mai mulți bani decât mulți dintre noi. Un om amărât era imediat luat la alergat sau chiar la bătaie daca intra pe “teritoriul” scursurilor.
-
De ce nu ī-i luati dv acasa si rezolvam problema.
Echipajul respectiv patruleaza 16 ore , pe 2 schimburi , in cursul saptamanii , zile lucratoare intr un an si se intervine ori de cate ori cersetorii si oamenii fara adapost reapar in intersectii si locuri publie , ei sunt adusi la sediul DPLT identificati, se aplica masuri legale impotriva celor care incalca legea , sunt transportati si predati centrelor de asistenta sociala in vederea rezolvarii problemelor acestora exact cum este prevazut in L 155/2010, mazoritatea refuza sa ramana in acele centre si se reintorc in strada este o munca ….continua cu ei din pacate unii nu mai accepta sa se remedieze , autovehiculele DPLT sunt dotate cu GPS se poate verifica exact unde se intervine si unde s-a patrulat, nu vad de ce atata ironie din partea unora de oamenii strazii nu se mai ocupa nimeni ca sa fim clari …..mai bn ar ramane in strada poate ca asa va ar conveni…nu i asa Roxana ?! ti ar placea sa stai pe terasa vara la suc si sa vina oamenii strazi sa ti ceara 1 leu ?…..pe mine m ar deranja din pacate nu i putem lua la noi acasa.
-
Sigur se patrulează cu masina !și intre blocuri sau pe alei nu se i te-a să vadă mașinile parcate în fața scărilor de bloc. Mașinile care nu sunt inscripționate DAR au p……t li.. l la volan și duce anumite doamne la serviciu credeti ca e legal ? Ordinea publică trebuie să patrule de pe jos ,să vorbească cu cetățenii de problemele din zona respectivă nu să răspundă agresiv cand se deplasează la reclamatii.
Daca foloseau bicicletele din dotare sau motoretele sau segway-urile cumparate de primarie cu bani multi, ieseau mai ieftin si aveau si conditie fizica buna. Dar daca seful se da cu mercedesu macar sa se dea si ei cu Loganu, cum sa inspire ei poluarea din oras?
-
@Florin Agentul nu e atlet. Urca tu pe o bicicleta si mergi incontinuu vreo 2 ore. Sa vedem daca mai ai energie sa faci ceva. Pana la restu de 6 ramase din program ce faci?
Haide mai, fiți serioși. Chiar așa? Doar cu mașina pot fi căutați cerșetorii? Zilnic sunt aceeași cerșetori în piața 700 și nu numai. Despre ce vorbim?
-
Ba omu trezestete lege te obliga sa ii predai Serviciilor de asistenta sociala, inainte de asta sunt dusi la sediul politiei identificati daca incalca au incalcat legea consum de alcool, scandal , apelare la mila publicului se i au masurile legale si de la sediul DPLT sunt transportati la centrele sociale daca tu crezi ca munca de politie se face cu tramvaiul imi pare rau dar nu intelegi nimic , gandeste te ca la centrele sociale nu i ii retine cu forta nimeni semneaza ca vrea sa plece si e inapoi in strada la cersit , crede ma ca de treaba asta nu se mai ocupa nimeni toti dau din clanta dar concret nimeni nu face nimic iar politia locala face exact cat ii permite treaba si ca sa iti raspund da traba asta se face doar cu microbuzul acela special achizitionat pt munaca asta nu cu orice microbuz poti face asta ….multi au contactat TBC, conjunctivita……poti lua orice de la ei inclusiv raie si ….coronavirus acum, cum faci toata treaba ce ti am explicato pe jos???? HELLO trezirea!!!
Total gresit!
Cersetorii nu sunt veniti din alte parti ale tarii, sunt chiar banatenii ramasi fara locurile de multe luate pe drept de oltenii constiinciosi.
Poate ar trebui sa mai scrieti cîteva articole si despre cei care lucrează în 3 schimburi , pe salarii o idee mai mari decit minimul pe economie , care lucrează ore suplimentare neplătite , sau lucrează 24 cu 48 si sînt platiti in loc de 240 de ore numai 168 , sînt foarte multe cazuri , sa mai scrieti cîte ceva si despre popor , ca de acesti bugetari ne am cam saturat , zilnic ne bombardati cu asemenea articole , sa scrieti despre unele aspecte din spitale , etc etc acesti ,, polițiști ,, fie ei,si locali , au o anumită utilitate , dar pe lîngă acest lucru sînt si multe aspecte deranjante , exemplu , cazul ,, șoferului ,, primarului si al soției, cu niște salarii astronomice etc , mai mulți oameni pe strada si mult mai puțini în birouri .
Voi vreți şi sătui și cu sufletul în rai… Nu merge. Câinelui de pază de la tine din curte îi dai o bucată de pâine și un castron cu apă?
Dacă aduni toată pâinea și toată apa date într-un an descoperi că puteai creşte un porc. Asta înseamnă că renunți la câine? Că nu produce nimic, doarme toată ziua și câteodată se întâmplă să nu latre când vin hoții.
Poliția locală e o căpușă in fondurile orașului. Sunt needucați ca oameni, interesați să pună amenzi in geam pe o procedura nelegală, mereu impotriva cetățenilor care muncesc să-i întrețină. Nu au pregătire, nu pun umărul la păstrarea curățeniei în oraș, sunt doar in exerciții de imagine, și consider că situația aceasta se datorează conducerii poliției locale. Oameni cu mentalități învechite. Pe scurt o structură plină de incompetenți care mulge inutil bugetul local de ani buni, inutila, frustrată de lipsa de autoritate, prin hotărârile curții constituționale, împuternicită de un HCL îndoielnic la adoptare cu mari erori de fond. Inclusiv această știre e relevanta pentru cum se completează foile de parcurs la autovehicule, scriptic vorbind, faptic una se scrie alta e in rezervorul mașinilor de serviciu surprulus aflandu se in rezervorul șefilor de servicii, se poate investiga ce scriu la cei care execută misiunea de patrulare.indirect cei care sunt corecți o să recunoască. Și nu în ultimul rând examenele la poliția locală jumate din ele sunt pe pile șpăgi și relații, o incrangatura de cumetrii vizată de interes.
Pe scurt ……o instituție inventată deageaba, plină de slugarnici ajunși pe funcții prin relații politice, a căror interese le și reprezintă, o instituție ineficiența clientelară dezgolita de caracter și autoritate.
-
Foarte adevarat , au un sef cu imputernicire de vreo 10 ani , ar trebui testati riguros din punct de vedere al coeficientului de inteligenta , cei care nu trec un anume prag , sa fie ,, externalizati ,, urgent în domeniul privat , testați inclusiv din punct de vedere sportiv , la fel , cei care nu trec probele sportive , la revedere , au făcut burta pe banii statului roman.
Cerșetorii săracii de ei sunt tot in strada,deci nu au rezolvat nimik!Ba chiar s au ales și cu niște amenzi pentru ca n au casa lor unde sa locuiască!deci care i rezolvarea?
Bani și benzina degeaba!
Eu am văzut un boschetar care bea la 2 metri de masina poliției in piata din calea girocului iar polițiștii nu și-au mișcat burțile,deoarece sunt platiti din banii proștilor…
Dacă erau pe jos erau de cel puțin 100 de ori mai eficienți , așa sunt prea obosiți să coboare din mașină , dacă le atragi atenția că în zona care se află sunt unele ilegalități !!!!