În dimineața de 1 Decembrie, sunteți așteptați în gospodăria domnului Mihai din satul Zolt, cu răchie, vin fiert și un aperitiv cu produse locale: ceapă, brânză, slănină și zacuscă făcută în casă. La felul principal se va pregăti o mâncare la ceaun făcută cu carne proaspătă de porc.
„Nu doar că veți putea servi o diversitate de produse pregătite după rețete bănățene – unde condimentele adunate de la toate etniile din zonă fac din mâncare un șir interesant de experiențe – dar veți și putea participa la prepararea bucatelor alături de gazdă”, spun cei de la Turism Timiș pe Facebook.
Caltaboși, cârnați, murături după rețete secrete sunt doar câteva dintre produsele care vor fi puse spre vânzare, alături de alte bunătăți din zonă: miere, nuci, castane și mere, gemuri și alte specialități făcute în casă.
Evenimentele vor avea loc și pe 11 și 18 decembrie, cât și pe 8 și 15 ianuarie. Programul se derulează respectând măsurile de siguranță, în aer liber și costă 100 de lei pentru adulți, iar copiii nu plătesc. Cei care doresc să participe, pot suna pentru programare la 0725 737 841 sau pot merge direct la gazdă, în satul Zolt la nr.10.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!