Autospeciala este achiziționată cu bani de la Consiliul Județean Timiș – 6,5 milioane de lei. Utilajul are atât o platformă pentru salvarea persoanelor, cât și un spațiu care le permite pompierilor să acționeze pentru stingerea incendiilor și le va permite acestora accesul la intervenții la mare înălțime. Până acum, în Timișoara erau două utilaje cu autoscări metalice, care pot ajunge la 33 de metri. Cea mai nouă dintre ele are 32 de ani. Județul Timiș este primul din țară care are în dotare un astfel de utilaj, a cărui scară poate urca până la 70 de metri (plus, minus doi metri), iar un utilaj asemănător se mai află în București.
„Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit o astfel de investiție a Consiliului Județean Timiș, o investiție de aproximativ 6,5 milioane de lei, o investiție deosebită care vine în sprijinul ISU Banat. Sunt ferm convins că ceea ce am făcut astăzi este un lucru de normalitate, pentru a asigura un climat de siguranță cetățenilor din Timiș. Eu îmi doresc foarte mult să nu folosească de foarte multe ori acest utilaj, dar, în acelși timp, ținând cont de ultimele evenimente neprevăzute cred că e bine să fim pregătiți”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.
Pompierii au făcut o demonstrație cu noua autospecială, chiar în fața Consiliului Județean Timiș. După ce pompierii au urcat până la înălțimea maximă, copiii prezenți la eveniment au putut urca și ei în nacelă. Autospeciala are în dotare și o pompă de refulare a apei, astfel încât poate funcționa cu apă din surse cu presiune, respectiv un hidrant stradal.
„Această autospecială va veni în sprijinul cetățenilor. Această autospecială vine în sprijinul nsotru deoarce până în acest moment avem în dotare două autospeciale care au vechime de peste 30 de nai și înălțimea la care pot interveni nu depășește 33 de metri. Este primul județ din țară în a cărui dotare a intrat o astfel de autospecială”, a spus Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Banat.
Cel mai înalt punct din Timișoara, în acest moment, este Catedrala Mitropolitană, care ajunge la 85 de metri, dar în Timișoara se va ridica o clădire care face parte din categoria construcțiilor foarte înalte. Este vorba de un imobil cu o înălțime de 155 metri. Această autospecială poate fi folosită și la stingerea incendiilor de la halele industriale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!