Viitorul arhitect-șef al Timișoarei trebuie să fie arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licență și master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului. Trebuie să aibă studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153, alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, trebuie să fie specialist atestat de Registrul Urbaniștilor din România și să aibă o vechime în specialitatea studiilor de cel puțin șapte ani.
Dosarele de înscriere la concurs se pot depune la sediul municipalității, în perioada 26 martie – 14 aprilie. Proba suplimentară de testare a cunoștințelor de operare calculator Microsoft Office și programe tip CAD, nivel mediu, are loc în 23 aprilie, la ora 9, cea de testare a cunoștințelor de limba engleză, nivel mediu, are loc tot în 23 aprilie, la ora 11, iar proba scrisă are loc în 26 aprilie, de la ora 10. Toate vor fi susținute la sediul primăriei.
Din Comisia de concurs fac parte Pălălău Loredana – arhitect-șef al județului Timiș (președinte), Claudiu Salanță – arhitect-șef al județului Cluj, Florei Amarisia Simina – arhitect-șef al Resiței, Boncea Mihai – director Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse II Vest, Codruța Anca Botez – reprezentant ANFP și Agata Jivkov – consilier Serviciul Resurse Umane al PMT (secretar).
Din Comisia de soluționare a contestațiilor fac parte Drăgoi Simona – șef Serviciu Administrație Locală (președinte), Steliana Stanciu – director Economic, Andraș Claudiu – șef Birou Salubrizare, Lucian Buda – șef Serviciul Energetic și Monitorizarea Serviciilor de Utilități Publice, Adrian Florea – reprezentant ANFP și Agata Jivkov – consilier Serviciul Resurse Umane al PMT (secretar).
Verificarea cunoștințelor de limba engleză o va face Diana Donawell – șef Biroul Relații Internaționale, Naționale, Regionale și Locale, iar verificarea cunoștințelor de operare pe calculator o va face Ionel Mărăscu – șef Biroul Unitate de Digitalizare și Asistență Informatică.
Detalii despre concurs, pe site-ul PMT.
Trimite articolul
XMai frate dar primarul asta ales Fritz mai stie si alt ceva decat sa organizeze concursuri,sa faca strategi,si planuri pe hartii,sa reformeze sau mai bine spus sa infinteze noi departamente cu angajarea personalului aferent pentru noile functii infintate,sa cumpere mochete si birouri???? Ca in rest nimica nu se mai aude nici un”CUVINTEL’despre tramvaile BOZANCAIA,despe pasajul Solventul,Calea Bogdanestilor,B-dul Cetatii.spitalul de copii numai si numai”GREAUA MOSTENIRE.STRATEGII.DEPLASARI LA BUCURESTI in rest ZERO
-
Ce bun a fost robu…
Cum a dat el 3 terenuri la schimb pe “acvariul” din centru și cum a scos el primul șurub cand a început demolarea.
Cum s-a urcat el în nacelă și a lăsat fără internet inspectoratul școlar chiar în perioada examenelor…
Și cum dădea el cate Z-E-C-E goluri pe meci…
Eheheeeee, ăla primar care chiar făcea ceva.
robu și poporu’, Timișoara, viitoru’-
Cristian ai dreptate Mai bine cu Fritz al tau asta nu face nimica asa ca nu poate gresiiMai bine Fritz si Bucurestiul Timisoara cum o da DOMNUL
-
Majoritatea locuintelor colective (blocuri) nu respecta gradul de ocupare al terenului prevazut prin lege. Majoritatea au 90-95% -chiar 100% in loc de 45%-65% parca sau pe aproape. Avizeaza proiecte cu demisol, etc, , mansarda si apoi ce sa vezi, demisolul este un parter mai jos, mansarda este de fapt un etaj. In Blascovici sunt “case bifamiliale” cu 8 contoare de gaz in fata. Se considera spatiu verde “parcarile inierbate” hahaha, de fapt betonate. Pana acum a fost un haos, speram ca de acum inainte sa fie conform legii. dar conform legii si Autorizatiile de Constructie, adica daca totul este in regula, sa o primesc in maxim 30 zile si sa nu inventeze motive absurde cum am mai auzit, de genul sa ceara PUZ si PUD la o casa unifamiliala P+M de nici 100 mp la parter.
-
Iti recomand, pentru acuratete, in ceea ce priveste POT-procent de ocupare al terenului, sa citesti HG 525/1996, Anexa 2. O sa ai o mare supriza. Dupa care o lectura interesanta ar fi art.1 din acelasi Regulamentul General de Urbanism.
Nu se poate ca arhitectul sef al Clujului sa treaca in partea cealalta a mesei cav si concurent ?
adevarul este ca arhitectul sef al Resitei este un reper in domeniul arhitecturii🤣🤣🤣 la cum s-a dezvoltat Clujul as spune acelasi lucru si despre cel din Cluj. Sunteti penibili.
-
Dati niste nume atunci. Pe cine ati pune in comisii? Sau nu conteaza concursurile, ati pune doar dupa neamurile de partid cum va place.
-
Dan Hanganu de ex este un arhitect roman considerat printre cei mai buni arhitecti contemporani din lume. Si cred ca se mai gasesc 2-3 nume de referinta. Nu arhitectul Resitei ( am inteles ca si a luat consiler pe probleme de urbanism de la Resita), care scz dar Resita ii O. Nu inteleg de cand a ajuns Resita un exemplu pentru Timisoara. Probabil de cand cu Ftitz ca el cam de nivelul Resitei ii. Cel de la Cluj, orasul ala s-a dezvoltat groaznic de urat. Bun Clujul nu are relieful Timisoarei. Dintre toate orasele mari Timisoara sa dezvoltat cel mai decent, proiecte mari pe foste platforme industriale, mai sunt si exceptii dar sunt doar exceptii.
-
Esti cu dezvoltarea in forta (adica fara cap), nu?
Apoi va plangeti ca totul e haotic in tara asta.
-
cristina ai luat un concept in gura care nu exista. Pai ce dezvoltare in forta? Au fost construite noi bulevarde, poduri, pasaje? S-au facut niste carpeli gen cateva sensuri giratorii, un pasaj si niste largiri de pasaje. Macar daca am avea dezvoltare in forta, insa cred ca noi avem o stagnare in forta. Ca s-au construit blocuri? Ok. Majoritatea sunt pe fostele platforme industriale. Si scz dar ce ai vrea sa fie in oras? Nu s-au retrocedat parcuri ( ca in Bucuresti) nu s-au distrus cladiri monumente istorice. Restul sunt concepte aruncate de Fritzulica ca sa justifice cele doua viteze pe care le are incet si tiptil.
Ce comisii! Numa unu si unu! Resita are o dezvoltare urbanistica 0, clujul are una haotica ca in timisoara cu procese dupa procese si amenzi anulate de inspectia in constructii, iar cireasa de pe tort doamna Palalau care a plecat in relatii foarte proaste cu colegii si sefii din primaria timisoara fiind o incompetenta, smechera si nesimtita. Boncea nu stim exact cu ce se ocupa, ce pregatire are.
Comisia trebuia sa fie alcatuita din 3 profesori universitari de la facultatea de constructii si arhitectura si 2 functionari de la inspectoratul in constructii, institutie care in ultimii ani a scos la iveala nenumarate smenuri ale lui robu si a directiei de urbanism! De altfel singura institutie care a avut curajul sa il amendeze repetat pe robu direct care a ajuns sa se planga si in presa ca aia isi fac treaba!
De fapt ca stau si ma gandesc nici nu stiu de ce mai avem la primarii directiile astea de urbanism. Legea e proasta. Daca avem o institutie de profil adica inspectia in constructii ea trebuie sa dea autorizatiile. Ca si la permisul de conducere politia ti-l da, politia te controleaza, politia ti-l suspenda sau anuleaza cand trebuie. De ce in alte domenii trebuie sa avem 5 institutii???