Se colectează smartphone-uri, tablete, laptopuri, desktop-pc-uri, dar și periferice (display-uri, tastaturi, mouse-uri) care vor fi donate copiilor fără acces la educația online.
Dacă reprezinți o companie care dorește să se implice prin donarea mai multor echipamente, scrie-ne pe adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com sau educatm@onesource.ro. Dacă tu și prietenii tăi puteți dona echipamente, completează acest formular și un voluntar EducaTM va veni să le ridice.
Pentru donații în bani, necesari completării / reparării echipamentelor colectate și/sau abonamente la internet, poți dona în Fondul Solidari în fața COVID-19 de pe platforma Timotion, prin SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIS, direct în contul Fundației Comunitare Timișoara deschis la BCR Timișoara: RO28RNCB0255151022940001 (cu mențiunea ”pentru educația online”).
Poți să te implici și ca voluntar: pentru ridicarea de echipamente de la adresele indicate de donatori, pentru instalarea și pregătirea echipamentelor ce urmează a fi donate copiilor sau pentru asistarea copiilor de la distanță în utilizarea echipamentelor primite, prin completarea acestui formular.
Până acum au fost colectate prin campania EducaTM 42 laptop-uri, 107 telefoane smart, 32 tablete, 2 desktop-uri colectate de la donatori individuali, susținători ai accesului tuturor copiilor la educație, 150 unități de PC, în curs de colectare, donate de către o companie locală constant implicată în comunitate, 5.000 lei din donații și sponsorizări, pentru abonamente la internet și alte achiziții sau reparații necesare. S-au implicat 18 voluntari.
„Credem în puterea comunităților și în puterea educației. Ambele pot schimba lumea. Atunci când dăm o șansă copiilor la un viitor prin educație, ne dăm și nouă șansa la o comunitate mai puternică și mai implicată. Așteptăm alături de noi pe oricine dorește să se implice. Cu toții putem contribui.”, a declarat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.
Fondul Științescu Timișoara este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STE@M (științe, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică), derulat de Fundația Comunitară Timișoara.
„Educația online și educația digitală sunt astăzi impuse de pandemie, dar ele în fapt de mult ar fi trebuit să fie în centrul oricărui sistem educațional orientat spre un viitor sustenabil al inovațiilor, științelor și tehnologiei. Pandemia tocmai ne-a demonstrat asta. Să sperăm ca am înțeles și că va fi una dintre lecțiile pe care nu le vom uita.”, a declarat Radu Ticiu, fondator EducaTM.
EducaTM este o inițiativă de colectare și redistribuire de echipamente IT, derulată prin Asociația One Source, ce facilitează accesul la educația online pentru copiii din mediile familiale defavorizate din Timiș.
Și Ministerul Educației și Cercetării a alocat zilele trecute 150 de milioane de lei (după ce i-a fost suplimentat bugetul) pentru achiziția de tablete conectate la internet pentru copiii din medii defavorizate.
Cei care au demarat această inițiativă în Timiș transmit că „mobilizarea voluntarilor din Timiș vine să sprijine efortul autorităților de a ajuta copiii să rămână conectați la sistemul de educație”.
Trimite articolul
XDupa parerea mea, dotarea elevilor cu mijloace IT pentru invatamant on line ar trebui facuta unitar pentru a evita incompatibilitati intre acestea sau intre acestea si materialul didactic Nu tot ce ruleaza pe un calculator ruleaza si pe tableta!!