Timișorenii sunt invitați să participe la discuții interesante despre tradiția Ignatului bănățean. Sacrificarea porcului, pregătirea preparatelor specifice de iarnă, care se găsesc în cămara bănățeană în prag de sărbători – toate sunt dezbătute de experți în arta culinară, joi, pe scena din Piața Victoriei, începând cu ora 16:30.
Evenimentul este deschis pentru publicul larg.
„Ignat ca-n Banat – O incursiune în gustul preparatelor ce pregătesc iarna în Banat. Culinaria Banatica pregătește povești și gusturi de iarnă cu și despre carnea din șpais în Piața Victoriei, la scena de la Operă! Discuțiile vor aborda teme contemporane despre hrană, sacrificarea animalelor și gusturi autentice de la noi”, anunță pe Facebook cei de la Culinaria Banatica.
De la debutul său, proiectul „Culinaria Banatica”, inițiat de HoReTim, a adus în fața publicului din Timișoara mai multe perspective asupra gastronomiei locale și regionale, prin vocea experților și a discuțiilor publice, alături de pasionați și cunoscători.
„Importanța proiectului Culinaria Banatica a atras parteneri strategici care s-au alăturat pentru a susține și transmite mai departe poveștile autenticității bucatelor bănățene”, este descris în secțiunea de informații legate de eveniment.
Desigur, vizitatorii vor avea ocazia să deguste preparate tradiționale, specifice de Ignat, pregătite de două carmangerii cu renume în Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!