O inițiativă venită din mediul de afaceri cu activitate în domeniul IT a avut joi seara prima concretizare. Cinci societăți de specialitate și-au prezentat activitatea în fața studenților în ceea ce a fost prima dintr-o serie de astfel de întâlniri în cadrul proiectului Dreaminternship. Mai mulți antreprenori din Timișoara au avut inițiativa de a gândi o formulă eficientă și simplă prin care studenții să fie implicați în activitatea firmelor din acest domeniu. Inițiativa lor a dus la crearea platformei dreaminternship.ro, pe care studenții își prezintă interesele profesionale, companiile își prezintă tehnologiile și proiectele în care lucrează, pentru ca, în final, tinerii să aleagă stagii de practică în acele firme care oferă ceea ce ei își doresc să învețe. Până în 15 decembrie 2017, studenții vor găsi pe platformă stagiile de practică anunțate de companii.
„În felul acesta ne asigurăm că studenții ajung în companii care au experiență exact pe tehnologiile care pe ei îi atrag. E foarte important ca primele experiențe de muncă în acest domeniu, cum sunt stagiile de practică, să fie plăcute, captivante, cu lucruri învățate. Ca asta să se întâmple e important ca cele două părți să aibă interese comune. Ne dorim ca prin participarea în proiectul Dreaminternship numărul absolvenților de IT care rămân în domeniu să crească. E o mare criză de specialiști și e păcat să îi vedem că se orientează spre alte domenii. Potențialul studenților e foarte mare”, a spus Alexandru Ghiura, antreprenor IT, co-fondator Dreaminternship.
Odată intrați în proiectul Dreaminternship, studenții își vor putea realiza practica din semestrul II universitar în companiile IT care, la rândul lor, fac parte din acest program.
„Am ales să ne implicăm în Dreaminternship pentru a le oferi studenților șansa de a efectua un stagiu de practică util, care să îi ajute în alegerile ulterioare legate de carieră. Ne dorim să sprijinim persoanele pasionate, care își doresc să învețe cât mai multe despre web development și să vadă cum e să participi la realizarea unui produs cu piață globală, născut și crescut în Timișoara”, a declarat Tudor Baștea, reprezentantul unei societăți timișorene din domeniul tehnologiei informației.
Proiectul este susținut și realizat în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!