În contextul recentelor evenimente de pe scena politico-administrativă, primarul Nicolae Robu a vorbit, sâmbătă, despre „coaliţia împotriva Timişoarei” – PSD şi noii săi aliaţi.
„Această coaliţie împotriva Timişoarei funcţionează deja de ceva vreme şi eu am făcut cunoscute în două sau trei momente încercările de obstrucţionare a proiectelor Timişoarei prin tot felul de intervenţii incorecte, clar făcute la comandă politică. Văzând că n-au făcut faţă singuri, cei de la PSD s-au gândit să-l reactiveze pe omul care a ţinut oraşul Timişoara blocat 16 ani, pe Gheorghe Ciuhandu, sperând că în fel acesta vor putea să stopeze ceea ce se întâmplă pozitiv în oraşul nostru (…), ceea ce nu va fi asociat cu PSD sau cu administraţia Ciuhandu, ci cu administraţia Robu, pentru că răspunderea pentru implementarea unui număr atât de mare de proiecte, peste 100, pentru crearea unor supărări în rândul cetăţenilor, prin disconfortul inerent, sunt toate asumate de către Robu”, susţine… Robu.
Iar la capitolul „încercări de obstrucţionare”, edilul-şef a vorbit din nou despre controalele care au vizat şantierele deschise în oraş şi şantierul din zona Michelangelo în mod special.
Robu susţine că aceste verificări au venit chiar în perioada în care s-au accelerat lucrările.
„Erau venite nu în mod natural, ci la comandă politică, pentru că şi cei de la Garda de Mediu, de la Agenţia de Mediu, sunt oameni cu capul pe umeri, care înţeleg realităţile şi îşi dau seama că este imposibil să realizezi aceste lucrări fără să produci mizerie, noroi şi praf în jurul lor. Să nu cădem în absurd…”, spune primarul.
Edilul crede că „pretenţiile exagerate” – cerute de fapt prin legi şi hotărâri de consiliu, care cuprind reglementări clare în domeniu, cum ar fi de exemplu spălarea roţilor autovehiculelor care ies de pe şantiere – pot conduce la blocarea lucrărilor, mai ales dacă sunt amendate firme care sunt „aproape de faliment”. „S-au dat şi amenzi”, recunoaşte Robu.
Întrebat dacă nu este totuşi normal până la urmă… să se respecte legile, primarul a explicat că se ajunge în situaţia „de a alege între rele”. „Ce-şi doresc timişorenii? Să ajungem în situaţia să finalizăm aceste lucrări sau să ne ocupăm de firme, să le facem firme model şi lucrările să fie tergiversate? Trebuie să fim realişti, acestea sunt firmele cu care lucrăm…”, s-a resemnat edilul.
Robu spune că preferă să arate toleranţă faţă de firmele executante şi unele nereguli care totuşi îl nemulţumesc.
„Mi-aş dori să nu fie nicio particulă de praf, dar nu se poate. Nu trăiesc în birou (…) Trăiesc ancorat în realităţi. Ce pot să fac? Să pun Poliţia Locală să îi tot amendeze? Roţile maşinilor le mai spală, dar nu le spală tot timpul că nu au capacitatea să facă lucrurile acestea. Acestea sunt firmele româneşti… Nu mi-aş dori eu să nu fie nici urmă de mizerie în oraş? Dar pun în prim plan finalizarea lucrărilor (…) Eu cred că proiectul Michelangelo a fost manageriat foarte foarte bine şi am reuşit să minimizăm disconfortul”, a concluzionat primarul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!