178 de profesori din județ predau încă în sistem online. Deși în scenariu verde, orele online se intercalează printre cele care se țin în format fizic. Astfel că Inspectoratul Școlar vrea să verifice documentele profesorilor, pentru a vedea dacă ele sunt eliberate de medici curanți sau de cei de la Medicina Muncii. Soluția inspectoratului este de a aduce alți profesori, plătiți cu ora.
„Nu pot contesta cei 178 de profesori din Timiș că nu respectă legislația și trebuie să găsim soluții, ca să respectăm și dreptul de a reveni la școală al elevilor. Dacă acest lucru persistă, nu e totuși un lucru bun și în viitorul an școlar. (…) Dacă profesorul dorește un concediu medical, în locul lui poate veni altcineva la plata cu ora”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.
Din cei 178 de profesori din județ, 140 sunt din Timișoara, chiar la marile licee și colegii. 15 profesori lipsesc la Colegiul Bănățean, 13 la Loga, 12 la Liceul de Arte Plastice, 11 la Colegiul „I.C. Brătianu” și nouă la Liceul Nikolaus Lenau. Printre disciplinele de la care lipsesc acești profesori se numără româna, matematica, istoria, TIC sau economie.
În total, 52 de școli din Timiș mai desfășoară ore online, deși în majoritatea cazurilor este scenariu verde.
Infrastructura, cu probleme
Pe lângă lipsa profesorilor, Liceul Nikolaus Lenau are probleme și cu infrastructura. Spațiile de desfășurare a orelor sunt mici, iar din acest motiv nu se respectă distanțarea.
Probleme de infrastructură sunt și la școala din localitatea Satchinez, unii dintre copii învățând în sistem online, așa cum precizează conducerea inspectoratului.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XDin pacate in randul profesorilor se afla si multi impostori.
Este aberant.
Dar lucrurile se intampla si cu avizul consiliilor scolilor/liceelor respective.
Poate merita mentionata intamplarea de la Oradea:
“Directorul Colegiului Gojdu din Oradea, dat afară pentru că a decis că elevii pot face o zi pe săptămână online și în scenariul verde”. Interesant, acolo aceasta facilitate este mentionata ca o ilegalitate, la Timisoara este o oportunitate.
Cel mai interesant este faptul ca exista profesori care, desi aleg sa stea acasa, nici macar asa nu reusesc sa-si tina orele!
Ca sa nu mai vorbim despre elevii “sensibili”, care participa la ore exclusiv online, dar care nu au nicio problema in a intra intr-un mall, de exemplu.
-
Te bagi în seamă că un prost!! De unde știi tu ce probleme de sănătate au unii dintre dascăli ori copii ce aleg online?! Poate unii au bunici ori părinți acasă bolnavi de cancer, idiotule, teai gindit la asta?! Toti imbecilii ce se cred iluminați postează cu frustrare din singurul lor neuron slobod🤔
-
Tu in schimb, esti mai prost. Ai auzit de vaccin? Indiferent de boala, nu exista scuza sa nu te vaccinezi. Exceptiile sunt foarte putine.
-
Cuvintul predau nu se potriveste deloc cu cuvimtul online,absolut deloc,in primul rind ar trebui verificat cite cadre ,, didactice ,, nu s au vaccinat,si luate masuri contra celor care inca nu s au vaccinat,dar ceva serios,nu de forma,cum sint ei obisnuiti la acest inspectorat scolar,nu ai ce cauta in fata elevilor daca nu esti vaccinat,sub nici o forma,asta intr o tara normala,la noi,merge orice,vine un domn sau o duamna profesor care nu vor ei sa se vaccineze ca au citit ei pe undeva si predau,vorba vine,unei clase si exista cel putin teoretic varianta sa transmita virusul elevilkr,iar acestia mai departe familiei , prietenilor , rudelor , colegilor si de ce, ca nu vrem noi sa ne vaccinam,nu vrem si gata dar vrem sa fim cadre,sa .. predam ,, dar mai ales sa ne luam salariile,fara acoperire in cunostiintele acumulate de elevi.
-
Romeo, am înțeles, tu ai fost mult în online!
La Lenau exista printre profesori niste mari nesimtiti. Nu cred ca sunt doar 9, pentru la clasa baiatului meu sunt 10 materii online. Deci fac 2 zile online, una cu 7 ore si una cu 8 ore. O bataie de joc! Pentru niste ordinari care nu vor sa se vaccineze si invoca tot felul de boli cu risc de infectare, sufera copiii, care multi dintre ei sunt vaccinati. Pacat ca nu putem sa facem ca in Israel: doctorii si profesorii sa se vaccineze obligatoriu sau sa-si caute alta meserie…
FMM!!!
-
Din fericire am trecut de acea epoca de aur in care dobitoci ca tine aveau dreptul sa impuna altora ce sa-si faca propriului corp.
-
Si tu probabil crezi ca Pamantul e plat…
Esti din secta cretina a lui olivia steer, cumva?-
*a oliviei, asa se spune corect, analfabetule.
-
-
Nu înțeleg de ce la Lenau țin clădirile goale?Peste tot elevii s-au întors la vechile spatii.Ce distanțare ?Stăm toti claie peste grămadă.Astea sint condițiile.Cit despre cei 9 din Lenau care au optat pt online nu e nici o pagubă. Chiar mă bucur pt că erau o pierdere de timp.
În București, mulți elevi (și anume cei care învață bine sau foarte bine) ne roagă sa găsim o cale de a reveni la orele online.
Vazand ca ai lor colegi care vin la scoala numai pentru a socializa și a crea debandada în pauze, a deranja orelr de curs vorbind între ei, vad diferența fata deorele de curs online, care decurgeau in echilibru..-
In plus, ei regreta atât orele pierdute pe trasportul în comun, cât și purtarea măștii timp de 8-9 ore zilnic.
O rezolvare parţială a problemei ar fi cu profesorii care sau pensionat şi predau în continuare, dar online. Pentru aceştia directorii unităţilor de învăţământ nu ar trebui să le aprobe să predea în anul următor. Posturile să fie scoase la concurs.
Pentru ca acest lucru să se întâmple recomand părinţilor să sesizeze în scris conducerea unităţilor de învăţământ, Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei.
De multe ori directorii refuză să anunţe inspectoratele că au posturi libere şi prelungesc posibilitatea de predare pentru profesorii pensionaţi, dar care refuză să să predea fizic, în detrimentul elevilor şi a altor dascăli care doresc să predea .
Pare puţin absurd că un profesor nu doreşte să fie prezent fizic la ore, sub pretextul că se poate îmbolnăvii, dar el se plimbă prin oraş, se întâlneşte cu vecini, prieteni, colegi, membrii de familie, etc. , chiar merge la cumpărături la mall sau supermarket un este în prezenţa mai multor persoane decât într-o sală de curs.
Este dreptul recunoscut de ordinul ministrului, ca profesorii care prezintă comorbiditati, sa tina cursuri online, nu sa fie băgați abuziv în concediu medical.
Vorbiti fara a cunoaste invatamantul din interior. Scoala fizica nu mai serveste nimanui: unii elevi vin la scoala sa deranjeze si sunt agresivi, ceilalti elevi se straduiesc sa-l auda si sa-l inteleaga pe dascal dar nu reusesc din cauza galagiei. Asa arata astazi scoala din cauza drepturilor elevilor din legea (anti)educatiei, nu din cauza starii de sanatate a dascalilor! Cat credeti ca o sa mai tina gogomania asta?? Sistemul e condus de perversi: toti stiu ca sandramaua NU are cum sa mai tina mult! Dar toti deviaza vina in capul dascalilor. Solutia e una costisitoare, dar foarte eficienta: homeschooling. La stat nu vei gasi calitate, si mai ales gratis! Am prieteni care fac homeschooling cu copiii lor, iar educatia lor este una nobila, si nu industriala pe banda automata!