Reprezentantul Guvernului în judeţul Timiş a declarat, miercuri, că unul dintre domeniile care prezintă potenţial pentru evaziunea fiscală este cel al muncii la negru sau gri. În Timiş, în acest moment, există 221.000 de salariaţi, 16.000 dintre aceştia câştigând salariul minim pe economie.
„Dacă procentul ar fi mai mare ar fi deja suspicios. Ar însemna că oamenii s-au înţeles cu angajatorii şi primesc bani care nu sunt trecuţi în evidenţele contabile. Adică muncesc la gri”, a spus Mircea Băcală.
Până acum, controalele inspectorilor fiscali s-au efectuat mai ales în domeniul comerţului cu fructe şi legume, însă prefectul judeţului Timiş cere acum intensificarea acestora şi în alte domenii, cum ar fi cel al muncii la negru. Doar în luna februarie a acestui an, oamenii legii au aplicat sancţiuni pentru evaziune fiscală în valoare de aproape 470.000 de lei.
„Eu îmi doresc ca aceste controale să se intensifice în judeţul Timiş, pentru că judeţul este cel mai dezvoltat din vestul ţării. Sancţiunile vor fi mai multe şi mult mai mari. S-a mers mult pe controlul comerţului cu legume şi fructe, dar evaziunea fiscală se face în toate domeniile”, a mai spus Băcală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!