Maria Oros este o femeie din Timişoara care locuieşte în zona Mehala şi este îngrjită de o familie de tineri, pentru că nu are alte rude. Marţi, de la primele ore ale dimineţii, bătrâna se afla în centrul oraşului cu o pancartă în mână pe care scria greva foamei. Ea a primit şi autorizaţie de protest în faţa prefecturii din partea Primăriei Timişoara.
„Nu o să mânc atât timp cât o să am posibilitatea. Dacă mi se face rău, mă ia salvarea și mă duce la spital. Sunt prea multe probleme în ţara noastră. Se vinde ţara. Poate se deşteaptă odată România noastră şi îşi dă seama ce fac Băsescu şi Boc”, ne-a spus Maria Oros. Bărtâna trăieşte acum dintr-o pensie de 350 de lei, după ce ajutorul financiar în valoare de 200 de lei pe care îl primea din partea statului, pentru că era încadrată în grad de handicap în forma accentuată i-a fost tăiat, ea fiind încadrată acum la handicap mediu. Spune că se descurcă cu banii, însă destul de greu pentru că are foarte multe boli. „Locuiesc în gazdă. Am avut casă şi am vândut-o din cauza bolilor. Am mai multe, inimă, ficat. Nu plătesc nimic pentru că am vândut casa cu condiţia să rămân acolo până la moarte” povesteşte Maria. Din centrul Timişoarei bătrâna a mers în faţa prefecturii. Mircea Băcală a sesizat situaţia şi a intervenit, iar deocamdată femeia a renunţat la greva foamei.
„A fost nemulţumită că în urma unei expertize pentru cei încadraţi în grad de handicap s-a constatat că nu se încadrează la forma accentuată, ci la forma medie. Are o boală la ochi. A afectat-o la acel ajutor financiar. I-am spus că voi solicita o reexaminare. Dacă realitatea este că nu se încarează, nu am ce sa fac”, ne-a declarat Mircea Băcală, prefectul de Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!