Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, peste 24.000 de angajați din Timiș au trecut la programele de telemuncă sau muncă la domiciliu. Alții au decis să decaleze programul de muncă, astfel încât angajații să se intersecteze cât mai puțin.
„Conform datelor din programul REVISAL, se dovedește faptul că în contextul pandemiei de coronavirus tot mai multe firme și instituții timișene își protejează angajații. Astfel în baza prevederile legale în vigoare, companiile și instituțiile publice au trecut la programele de telemuncă, muncă la domiciliu sau și-au decalat programul de muncă. Astfel, conform datelor puse la dispoziție de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, astăzi, 16 noiembrie 2020, un număr de 679 angajatori, cu 22.685 salariaţi, din județul Timiș au înregistrate cu contracte individuale de muncă cu clauza de Telemuncă. Totodată, 276 angajatori, au înregistrați 1.725 salariati cu contracte de muncă la domiciliu. Deasemenea, pe piaţa muncii din judeţului Timiş un număr 622 angajatori – care au peste peste 50 de salariaţi – și-au decalat programul de muncă”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.
Pentru a-i proteja pe angajați de efectele pandemiei, prefectul de Timiș le cere administratorilor de firme să treacă la programele de telemuncă sau muncă la domiciliu.
„În acest context, prefectul Liliana Oneț face apel la angajatori și angajați să respecte măsurile din HG 967/12 noiembrie 2020 și să treacă la programele de telemuncă sau muncă la domiciliu. Deasemenea, în firmele de producție sau în alte companii unde nu se poate trece la telemuncă sau muncă la domiciliu este nevoie să se decaleze programul de muncă pentru a se evita aglomerațiile din mijloacele de transport în comun. Aceste măsuri sunt necesare pentru a se reduce numărul de infectări cu virusul SARS-COV 2 și, implicit, pentru a se evita luarea unor noi măsuri care pot ajunge până la carantinarea altor localități din județul Timiș”, mai transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.
Trimite articolul
XAS fi curios sa stiu, cantaretii de la opera si filarmonica, cum lucreaza in Telemunca? Spre deosebire de un medic, sofer, casier, profesor, brutar, farmacist, etc, astia ce naiba fac? Canta in bloc, pe banii statului, sa sperie vecinii?
Ar trebui sa treaca ITM si pe la Directia pt Protectia Copilului – DGASPC Timis.
Sa vezi acolo birouri pline, fara distantare si fara decalarea programului de lucru.
A fost focar de 22 de cazuri si totusi, personalului nu i se permite sa munceasca la domiciliu decat maxim 3 zile pe saptamana.
Cand l-au arestat pe LIHOR LAZA, spagarul de la handicapati, personalul a primit consemn sa nu comenteze subiectul, parca am fi in comunism.
Alooo, d-na Trusca, se audeee???
Saracutul de prefect.El nu stie ca L E G E A este singura care armonizeaza relatia patron-angajat Prefectul crede ca este ca la ei la stat.
Sunt meserii care nu se pot profesa de acasa, dar mai sunt inca multi care ar putea sa profeseze de acasa si cu toate astea nu le permit institutiile statului. De exemplu de ce nu se judeca toate procesele online? De ce mai merg judecatorii, procurorii, avocatii inca fizic in cladirea rapciugoasa?
De ce mai merg unii functionari publici la birou? Intr-adevar ca pe teren trebuie sa mearga, dar controalele le pot scrie de acasa. De exemplu sa zicem un angajat de la itm il suna seful sa ii spuna la ce firma merge in control, pleaca de acasa acolo, controleaza, vine cu actele acasa, scrie controlul si gata! Si multi alti functionari la fel. De ce trebuie sa mai mearga sa stea bot in bot unu cu altul??
Dar ar trebui si un control riguros la cei ramasi in telemunca. Stiu vreo 3 it-isti care lucreaza din martie de acasa, dar zilnic ei sunt pe la mall, prin vara erau la cafele, restaurante in timpul zilei! Pai nu taticu, daca ai declarat regimul de munca de acasa acolo stai, nu mi te plimbi pe la mall, dedeman si alte frecangeli prin oras. Ar trebui verificati aleatoriu cei cu regim de telemunca cu politia la usa ca si cei cu covid si amendati daca nu sunt la domiciliu.
-
Se pot verifica de către angajator. Poliția nu are treabă cu telemunca.
-
Cainele moare de drum lung iar prostul, de grija altuia.
-
De ce iti pui mintea cu frustratu de mai sus ? ce nu intelegi ca turba de ciuda ca ITistii lucreaza de acasa si mai primesc si 2000 euro salar :)))
-
NU înțeleg, cine este prefect pînă la urmă? Nica sau Onet, lamuritine D-le Marta.
-
Nica – Președintele Consiliului Județean, Oneț – prefect. Sunt două funcții diferite.
ITM ar trebui sa verifice si telemunca asta cum se desfasoara, pentru ca unii figureaza in telemunca dar merg pe teren sa isi desfasoare activitatea, asta se numeste TELEMUNCA? Telemunca inseamna munca de la domiciliu, nu munca de teren…verificati in primul rand institutiile statului pentru ca acolo se produc cele mai mari nereguli
Ce să facă cei fără calculatoare și fără internet, acasă? Da, exista și această categorie de oameni.
Omeni buni se pare ca plebea nu contează! Eu unu pregătesc marfa o scanez, etichete într-un depozit al unei firme din Timișoara cum sa fac eu telemunca? As vrea sa vad cum ar face un instalator telemunca la doamna prefect acasă când va avea WC-ul înfundat sau când o sa ii bubuie furtunurile la chiuveta. Doamne ajuta!