Subprefectul Zoltan Marossy a afirmat că au existat informaţii că la secţiile speciale de votare din Gara de Nord şi de la Spitalul Judeţean lumea a stat cozi, procesul de votare fiind îngreunat şi de lipsa mai multor cabine de vot şi de aceea se analizează posibilitatea suplimentării acestor cabine.
„Eu sper ca, împreună cu Primăria Timişoara, care asigră fondurile pentru materiale, să putem suplimenta cabinele de vot la secţiile speciale. Ştiu foarte bine că la aceste secţii procedura a fost groaie. Acele declaraţii ce trebuiau completate au frânat intrarea oamenilor. Având în vedere că duminică va fi doar o singură declaraţie, iar procedura de votare va fi mult mai uşoară, presupunem că va creşte viteza”, a spus Marossy.
El a afirmat că nici în turul doi al alegerilor nu poate permite ca declaraţia pe proprie răspundere a celor care votează în secţiile speciale să fie completate în afara acestora, chiar dacă acest lucru ar eficientiza procesul de votare, deoarece legea nu o permite.
De asemenea, Marossy a povestit că, în noaptea alegerilor, la Biroul Electoral Judeţean Timiş au fost mai multe probleme legate de faptul că membrii unor secţii de votare au ajuns înaintea orei la care au fost programaţi sau chiar au încercat să intre în faţă la depunerea sacilor cu buletine de vot.
„La un moment dat a venit un jandarm cu o doamnă şi un domn în sens invers. Aceste persoane au urcat un etaj, au mers pe sub mese şi au coborât pe partea celalaltă pentru a încerca să intre în faţă, dar au fost prinşi de jandarm. Având în vedere că nu sunt la prima activitate de acest gen, mi-am dat seama că cei doi sunt din Recaş. Le-am spus că, din cauza asta, Recaşul va intra ultimul din seria în care era programat”, a spus Marossy.
Subprefectul de Timiş a mai explicat că, între cele două tururi vor fi verificate toate ştampilele de vot, pentru eventuale deteriorări ale acestora, munca fiind foarte laborioasă, deoarece fiecare secţie de vot din judeţ a avut, în medie, cinci ştampile, ceea ce înseamnă că vor fi verificate aproximativ 3.500 de ştampile.
De asemenea, Prefectura Timiş a cerut şi suplimentarea autocolantelor care se aplică pe carte de identitate a persoanelor care au votat, în judeţ existând un necesar de 330.000 de bucăţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!