Funcționarii publici și alți angajați din 33 de prefecturi, printre care și cea din Timiș, intră în grevă de avertisment joi, 10 februarie. Aceștia vor opri activitatea timp de o oră în intervalul 10-11. Există mai multe nemulțumiri legate de încadrările pe post și de salarizare.
„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă, și apără, interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, transmit aceștia.
Greva de avertisment este inițiată de Sindicatul „Egalitatea”, care reprezintă Instituțiile Prefectului din 33 de județe ale țării: Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.
Pe aceeași temă:
VIDEO. Mihai Ritivoiu este oficial noul prefect al județului Timiș. A depus jurământul
Trimite articolul
XVor si astia pensi speciale, ce este asa de greu de intelöes.
Cine e la stat, face greva, are sanse la pensii speciale, Prostimea sa lucreze pentru ei. Sindicatul acusi zice si el ca e ilegal sa nu ai pensie speciala.
Le recomand celor nemulțumiți, SA ÎȘI DEA DEMISIA și cu mult eroism sa facă pasul spre piata reala a muncii și sa vina la PRIVAT ! Vor realiza de-abia atunci cât tupeu și cata nesimțire au, acum, pe banul public.
Fac greva lipitorile ca in lacul vecin sunt alte lipitori mult mai grase.
Sa se duca la privat putorosii daca nu le convine!
Sclavii de la privat sa ia exemplu din vest, ca tot vor ei o tara ca afara, sa se organizeze in sindicate, si sa-si negocieze contractele colective de munca. Daca sunt lasi si individualisti, cine ce sa le faca? Ar mai putea sa se gandeasca daca doctrina (cata o fi ea) partidului pe care-l voteaza ii reprezinta. E stupid sa votezi dreapta daca lucri la privat si esti nemultumit. Nu ai cu cine de “stanga”? Ghinion, e doar rezultatul voturilor emotionale. Dar oricine e liber sa fie patron, deci e un sistem bun, nu?
-
Ohooo, povestea cu sindicatele la privat o stiu de mult. La aia cu calutul galben de mult timp a fost vorba de sindicat insa in 10 ani, nimic nu s-a facut. oricum, patronii se inteleg intre ei si iti dai seama ca nu sunt de acord.
-
Mai Jimmy Hoffa – lasa-ma cu sindicatele tale pline de mafioti profitori!
-
Sigur ca te las, fa tu unul asa cum trebuie, fara mafioti, vorbeste cu aia de la IG Metall sa te invete, doara ne luam lumina din DE nu de peste ocean, acolo e doar un licurici. Plus ca Jimmy Hoffa a sfarsit nimeni nu stie cum si unde, pe cand Jörg Hofmann pare vesel si sanatos. Sau cauta pe cineva cu prenume cu J si nume cu H, astia par sa fie leaderi de sindicat. La noi, cam greu. Cat de cat se potriveste Iuliu(Bogdan) Hossu 🙂 dar poate merge si Victor daca ne gandim la Victor Ciorbea ce a infiintat CNSLR sau CSDR. Succes!
-
Au salarii mici? De ce nu isi dau demisiile in frunte cu prefectul si subprefectii?
Au alternativa la privat la “salarii mai mari”si munca mai multa!
Se vor gasi si din mediul privat s{ecialist sa le ia locul!
De rasul curcilor sunt bugetarii astia!
Recomand Guvernului Romaniei sa faca si el greva . Poate au si ei salarii mici si le plang copii de foame . La cat lucreaza , s-ar incadra cu cei de la Prefectura .
Toti grevistii dati urgent afara , fara alte formalitati,piata muncii ii asteapta,si cum sint foarte competenti,isi vor gasi serviciu repede.
Oare de ce doar bugetarii fac tot soiul de greve ?
Daca statul roman ar concedia 1 000 000 din cei 1 400 000 de bugetari ar fi bani si pentru investitii,si pentru sanatate,si pentru pensii bazate pe contributivitate,etc.
Dar ei sint folositi la vot,majoritatea votind cu partidul aflat la guvernare,care promite ca le mai da un os de ros.
Daca au sange in instalatie, sa isi dea demisia si sa isi caute de lucru in mediul privat! Cu greva nu fac altceva decat sa traga chiulul, lucru pe care il faceau deja oricum.
Ar ttebui mai mult respect fata de authoritatile statului. Daca nu ar fi domniile dansilor ,poprul ar fi in haos. Le multumim pentru tot ce fac pentru noi. Cererile dumnealor sunt indreptatite.
Oriunde in Europa și America angajații la stat au salariul mediu de 2 ori mai mare că salariul mediu pe țară.
Uitati-va in SUA că găsiți cele mai multe și transparente date. Acolo orice instituție este US government. Este federal, state sau local government. Federal sunt toate instituțiile mari de control pe toate domeniile, state sunt cele ce țin de state, cum ar fi procuratura, și local sunt primăriile. La cele federale salariul ajunge și la de 4 ori salariul mediu pe economie.
La noi nici o instituție nu funcționează pentru ca 90% din oamenii competenți cu studii superioare nu vor lăsa un salariu de 7-9-10000 lei din privat sa se duca la 3-4000 lei la stat. Plus că cei din privat avem șansa să ne mai rotunjim veniturile printr-un PFA sau SRL separat, iar cei de la stat au interzis la așa ceva. In domeniul contabilității, construcții, medical, It multi angajații au un job bine platit și pe lângă mai au și o firmulița, lucru care nu se vede in statisticile oficiale privind salariul mediu.
Așa că dacă vrem polițiști care sa ne apere, funcționari care sa fie interesați și să se miște repede trebuie să înțelegem că salariile acestora trebuiesc dublate, poate chiar triplate ii anumite domenii.
Eu de multi ani am mai renunțat să am pretenții de la functionarii publici când știu că sunt plătiți prost, că sunt batjocoriți și niciodată nu am fost de acord când cineva se certa la ghișeu pentru că legile sunt idioate și nu omul din fata ta, de după geam face legiile.