Este vorba de o capsulă specială, o cameră de izolare, în care pacientul poate fi transportat fără a răspândi boala. Avantajul acestei capsule este că pacientul poate fi transportat oriunde, de la spital, de la aeroport, fără riscul de a contamina alte persoane.
Această cameră de izolare nu va fi folosită numai în eventualitatea unui caz de Ebola, ci şi pentru alte cazuri care necesită izolarea pacientului sau a echipei de medici. În Timişoara, pentru regiunea vest, izolatorul a ajuns deja la Spitalul Judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).
“Am primit o cameră de izolare, o celulă de izolare pentru transportul pacienţilor, nu neapărat cu Ebola, ci cu orice soi de boală infecto-contagioasă, care poate fi folosit şi pentru pacienţii care sunt imunodeprimaţi care au o imunitate semnificativ mai mică, care au făcut transplanturi de măduvă. Practic, poţi să izolezi pacientul de echipa medicală sau echipa medicală de pacient. Dacă vrei să reţii germenele în interiorul capsulei atunci faci presiune negativă, iar dacă vrei să protejezi pacientul de germeni din exterior atunci pui presiune pozitivă în interior şi practic germenii tăi nu intră la pacient. Este demontabilă, poate fi dusă oriunde. Practic este ca o capsulă”, spune doctorul Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din Timişoara.
.
Citiți principiile noastre de moderare aici!