Procedura este una care la Ultra-Med se face fără durere și cu maxim profesionalism. Intră în scenă… fațetele ceramice. Sunt în trend și arată foarte bine pe dinți atunci când zâmbiți. Și știți bine că se recomandă cât mai multe zâmbete pe zi. Vă fac bine atât dumneavoastră cât și celor din jur. Faţetele ceramice sunt scuturi subţiri din porţelan care acoperă doar faţa frontală a dinţilor. Ele reprezintă o soluţie permanentă de a schimba sau de a îmbunătăţi imaginea unor dinţi pătaţi, ciobiţi, sparţi sau inestetici. Sunt necesare cel puţin două programări pentru a duce la bun sfârşit etapele clinico-tehnice de realizare a faţetelor. Aveți și un exemplu, în fotografiile de mai sus, de dinți înainte de fațetare și după.
Amprenta se poate lua înainte sau după prepararea dinților pentru fatete. Amprentele luate la începutul procedurii sunt folosite pentru a realiza un model de ghips al dinţilor. Acest model de ghips ajută tehnicianul dentar să realizeze faţetele definitive sau să realizeze un wax-up. Wax-up este o machetă care va arăta forma finală a faţetelor. De asemenea, wax-up-ul poate fi folosit şi pentru a realiza faţete cu rol provizoriu pe care pacientul le va purta până vor fi realizate cele din ceramică.
Trebuie să alegeți, împreună cu stomatologul, și culoarea. Alegerea nuanţei de culoare este un pas important. Nuanţa finală este determinată de cerinţele pacientului, precum şi de recomandările medicului. Medicul va ţine cont de dorinţa unor dinţi mai albi, însă şi de nuanţa tenului, precum şi a dinţilor vecini ce urmează să fie placaţi cu faţete. Rezultatul final trebuie să fie acela al unor dinţi naturali, atrăgători, impecabili. O vizită în laboratorul de tehnică dentară ar putea fi necesară, întrucât se pot face analize ale culorii.
Prepararea dinţilor depinde de tipul de faţetă folosit, poziţia dinţilor sau metoda de realizare a preparației. De asemenea, în timpul procedurii anestezia poate fi sau nu necesară. În cazul unor dinţi cu sacrificiu minim de smalț sau în cazul unor dinţi cu tratamente de canal nu se recomandă anestezia.
Faţetele vor fi realizate în 7-10 zile din momentul amprentării. Cimentarea faţetelor este un pas important ceea ce presupune gravarea acidă atât a suprefatei dentare cât şi a interiorului faţetei. Cimentul este pus în interiorul faţetei, iar aceasta este poziţionată pe dinte. Polimerizarea cimentului este necesară pentru întărirea acestuia. Excesul de ciment este îndepărtat de pe dinţi.
Dacă vorbim de faţetele provizorii, acestea au rolul de a proteja dinții de sensibilitatea ulterioară preparării şi de a satisface factorul estetic în perioada necesară realizării faţetelor definitive. Acestea vor semăna cu dinții naturali, însă nu vor fi la fel de estetice că şi cele din porţelan.
În perioada în care pacientul poartă provizorii acesta are mai multe contraindicaţii: să nu muşte sau să mestece alimente dure, să evite guma de mestecat sau alimentele lipicioase, să nu rupă cu dinții articole nealimentare să nu-şi muşte unghiile.
Fațelete sunt făcute să dureze între 10-15 ani. Totuşi, igienizări şi controale periodice sunt necesare. Deşi faţetele sunt concepute pentru a lăsa pacientul să le folosească ca şi dinții naturali, totuși sunt necesare precauţii. Mușcarea directă de alimente dure precum şi deschiderea sau ruperea unor obiecte nealimentare pot duce la ciobirea sau spargerea lor. Așa că aveți grijă de dinții voștri și intrați pe ușa cabinetului Ultra-Med atât pentru controale ori intervenții, cât și pentru aplicarea fațetelor ceramice care să vă ofere un zâmbet strălucitor.
Programările se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului. Cabinetul Ultra-Med este situat pe str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723372767.
www.ultra-med.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!