„După obţinerea titlului de Şcoală Ambasador a Parlamentului European vom avea datoria să aducem către elevii din Timişoara cât mai multe informaţii, oportunităţi şi evenimente pe care Parlamentul European le oferă tinerilor”, ne-a spus Minodora Giuchici, coordonatoarea proiectului.
Până în 31 mai, colegiul trebuie să trimită un raport de activitate, iar în perioada 1-5 iunie va avea loc evaluarea școlilor participante.
Colegiul „Emanuil Ungureanu” a desfășurat până acum mai multe tipuri de activități: activități legate de modul de funcționare a Parlamentului European, dezbateri și discuții între elevii din clase diferite. Copiii s-au întâlnit și cu reprezentanți ai României, membrii ai Comisiei Europene. De Ziua Europei, 27 de echipe din mai multe clase au devenit pentru o zi una din cele 27 de țări membre UE, au prezentat activitatea europarlamentarilor din ţara lor în Parlamentul European şi rolul fiecărei ţări în Uniunea Europeană. De asemenea, elevii și profesorii au participat la Crosul Europei, organizat de autoritățile locale în 9 mai, de Ziua Europei.
Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017. El urmărește familiarizarea elevilor cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene. Rețeaua școlilor-ambasador cuprinde în jur de 1.500 de școli certificate cu acest titlu, 3.700 de cadre didactice numite ambasadori seniori și aproape 23.000 de elevi numiți ambasadori juniori.
editor Amalia Kui
Citiți principiile noastre de moderare aici!